Η διαρροή από το γραφείο του πρώην προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για το… δείπνο του Αλέξη Τσίπρα με τον Γαβριήλ Σακελλαρίδη μόνο καθησυχαστική δεν είναι για την ηγετική ομάδα της Κουμουνδούρου. Πόσο δε μάλλον αν αληθεύουν οι πληροφορίες πως οι δύο άνδρες έφυγαν από τις κλειστές πόρτες του γραφείου στην Αμαλίας για να πάνε σε κοινή θέα στη Νέα Σμύρνη.

Ακόμη και έτσι να μην είναι όμως, η επιλογή να γίνει αυτή η συνάντηση μεταξύ «παλαιών φίλων» σε μέρος που να τους δουν και κατ επέκταση να ενημερωθούν τα μέσα ενημέρωσης δείχνει ότι υπήρχε… λόγος. Ίσως όχι άμεσα συνδεδεμένος με τα υπαρξιακά θέματα του Στέφανου Κασσελάκη και της ομάδας του, αλλά όπως λέει και ο σοφός ελληνικός λαός «τρώγοντας έρχεται η όρεξη».

Όπως και να δεί κανείς αυτή τη συνάντηση αποτελεί ένα μήνυμα. Για ποιόν λόγο; Μα διότι ο Στέφανος Κασσελάκης επέλεξε να χτυπήσει τη σημαία του Αλέξη Τσίπρα, το «μαξιλάρι» των 37 δις. Ευρώ που, σύμφωνα πάντα με τον πρώην πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, έσωσε την Ελλάδα, τους Έλληνες και μπορεί και την Ευρώπη (το τελευταίο δεν το έχει πει ακόμη αλλά ποτέ δεν ξέρεις…).

Στο πλαίσιο αυτό κουμπώνει άλλωστε και η πληροφορία ότι αρχικά η συνάντηση ξεκίνησε στο γραφείο αλλά τελικά μεταφέρθηκε στο… ψητοπωλείο. Τα παϊδάκια ήταν η αρχή, αν θα υπάρχει συνέχεια θα το δούμε προσεχώς. Αν το θέμα ήταν να μην φύγει η Έφη Αχτσιόγλου και η ομάδα της θα χρειαστεί κάτι παραπάνω από μια συνάντηση με τον Γαβριήλ Σακελλαρίδη ακόμη και αν ολοκληρώθηκε με μια κοινή δημόσια εμφάνιση προκειμένου, ίσως, να πιστοποιηθεί ότι το μήνυμα που θα μεταφέρει –αν υπάρχει- είναι… γνήσιο.

Ούτε ο χρόνος που επιλέχθηκε είναι τυχαίος. Τρείς μέρες μετά την Κεντρική Επιτροπή και την αποχώρηση ιστορικών και άλλων στελεχών από τον ΣΥΡΙΖΑ δεν περνά απαρατήρητο. Ούτε όμως και η προσπάθεια της ομάδας Κασσελάκη να βάλει στο κάδρο τον Αλέξη Τσίπρα μέσα από δηλώσεις όπως αυτή για τα 37 δις. Ευρώ ή ακόμη χειρότερα αυτή για την απώλεια 600000 ψήφων –και ψηφοφόρων- στις εθνικές εκλογές.

Και επαναλαμβάνουμε για μια ακόμη φορά τη δήλωση Τσίπρα: «Δεν θα σας αφήσουμε να πλήξετε…»