Ήρθε ο καιρός για τα χριστουγεννιάτικα γλυκά!

Η πεντανόστιμη πρόταση που ακολουθεί, είναι του Άκη Πετρετζίκη:

ΥΛΙΚΑ

  • 400 γρ. κάστανα, βρασμένα
  • 1 κ.σ. Slim fix
  • 100 γρ. βούτυρο
  • 100 γρ. κουβερτούρα
  • 50 γρ. γάλα
  • ξύσμα, από 1 πορτοκάλι
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 2 κ.σ. κακάο
  • 1 κ.γ. βρώσιμη χρυσόσκονη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Χτυπάμε στο μηχάνημα με τα μαχαίρια τα κάστανα με το γλυκαντικό μέχρι να γίνουν σκόνη.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε το βούτυρο, την κουβερτούρα σπασμένη σε κομμάτια, το γάλα, μεταφέρουμε σε κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει δημιουργώντας μπεν μαρί, και αφήνουμε να λιώσουν.
  • Προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού, το εκχύλισμα βανίλιας, ανακατεύουμε, και αφαιρούμε από τη φωτιά.
  • Προσθέτουμε στο μείγμα της κουβερτούρας τη σκόνη από τα κάστανα, και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  • Μεταφέρουμε το μείγμα σε μια φόρμα 10×30 εκ., που έχουμε καλύψει με μεμβράνη τον πάτο και τα τοιχώματα, και τοποθετούμε στο ψυγείο να παγώσει, για τουλάχιστον 1 ώρα.
  • Αφαιρούμε τη φόρμα από το ψυγείο και βγάζουμε το γλυκό από τη φόρμα.
  • Κόβουμε το γλυκό σε 50-55 μικρά κυβάκια 2 εκ.
  • Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το κακάο με τη βρώσιμη χρυσόσκονη, περνάμε τις τρούφες από το μείγμα, και τινάζουμε για να φύγει η περίσσεια ποσότητα.
  • Σερβίρουμε.