Συνταγή: Νένα Ισμυρνόγλου
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος
Υλικά
Για τη γέμιση
- 300 γρ. μυζήθρα
- 300 γρ. ξινοτύρι αλοιφώδες
- 90 ml μέλι θυμαρίσιο
Για τα τρίγωνα
- 3 φύλλα κρούστας
- 30 γρ. ζάχαρη άχνη
- 50 γρ. σουσάμι, καβουρδισμένο σε αντικολλητικό τηγάνι χωρίς λιπαρή ουσία για 2-3 λεπτά
- 3 κουτ. σούπας βούτυρο αγελάδος, λιωμένο
Διαδικασία
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170° C. Στρώνουμε με λαδόκολλα ένα μεγάλο ρηχό ταψί. Ανακατεύουμε το σουσάμι με την άχνη. Αλείφουμε εσωτερικά με βούτυρο κάθε φύλλο και το κόβουμε σε 6 λωρίδες κατά μήκος. Πασπαλίζουμε με το μείγμα σουσαμιού κάθε λωρίδα σε όλο το μήκος της και διπλώνουμε σε τρίγωνα.
Βουτυρώνουμε τα τρίγωνα, ψεκάζουμε με λίγο νερό και ψήνουμε για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. Τα βγάζουμε από το ταψί και τα απλώνουμε σε χαρτί κουζίνας, να φύγει το περιττό λίπος.
Βάζουμε σε ένα μπολ το μέλι, σε άλλο τη μυζήθρα και σε άλλο το ξινοτύρι. Βουτάμε κάθε τρίγωνο στο μέλι και συνοδεύουμε με τα τυριά.