Το «Μανιφέστο» είχε πρώτο αποκαλύψει τη σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι, με το περιβόητο μέιλ που οδήγησε στην παραίτηση Τσίπρα. Τώρα αναφερόμαστε στο σχεδιασμό του, σύμφωνα με τις οδηγίες του, από το Σούνιο, σε εξειδικευμένο επιστήμονα.

Στο μεταξύ, ο πρώην δεξιός, νυν αριστερός, στο μέλλον θα… δείξει, Βαγγέλης Αντώναρος, μίλησε για το δρόμο που μάλλον θα ακολουθήσει μετά τον Τσίπρα.  Συγκεκριμένα, είπε: «Πολύ σύντομα δεν θα έχω κανέναν λόγο να έχω πολιτική συνάφεια με τον ΣΥΡΙΖΑ». Το ερώτημα είναι το γιατί έγινε η συγκεκριμένη δήλωση τώρα; Με ποιο κόμμα θα έχει πολιτική συνάφεια ο Ε. Αντώναρος; Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μετά τη φυγή του Α. Τσίπρα από την ηγεσία δείχνει να επιστρέφει στις ρίζες του και να μετατρέπεται ξανά σε ένα κόμμα που κινείται σε όρια της Ακροαριστεράς.

Από την πλευρά του ο Αλέξης Τσίπρας δεν αποκλείεται να εκμεταλλευτεί μέσα στους επόμενους μήνες τη συγκυρία και να προσπαθήσει να κάνει ένα νέο κόμμα, μακριά από τις ιδεοληψίες του ΣΥΡΙΖΑ. Ενα κόμμα που θα κινείται στο Κέντρο και θα έχει στελέχη τόσο από την Κεντροαριστερά όσο και άλλους πολιτικά γραφικούς. Θα έχουν μεσολαβήσει εκτός από τις δημοτικές εκλογές –εκεί η ήττα είναι προδιαγεγραμμένη– και μια κατά τα φαινόμενα, οδυνηρή ήττα ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές. Και μετά θα θέλει να ξαναγυρίσει ο… «άχαστος».