Ένα απίστευτο περιστατικό καταγράφηκε ανήμερα του Πάσχα και μεταφέρει στο tomanifesto.gr ο άνθρωπος που βίωσε το παράλογο σε όλο του το μεγαλείο.

Ο ανύποπτος φίλος πετάχτηκε μέχρι το ζαχαροπλαστείο γνωστής αλυσίδας στη Βουλιαγμένης (στο ύψος του Αλίμου) για να προμηθευτεί γλυκά για το γιορτινό τραπέζι. Το σοκ μόλις πέρασε την πόρτα ήταν μεγάλο: κανένας από τους υπαλλήλους δεν φορούσε γάντια ή μάσκα παρά το γεγονός πως κάποια από τα εκλεκτά γλυκά παρασκευάζονται μπροστά στον πελάτη. Και όλα αυτά ενώ το κατάστημα ήταν γεμάτο.

Οι διαμαρτυρίες του έπεσαν στο κενό και ο ίδιος αποφάσισε να αποχωρήσει. Ας σημειωθεί εδώ πως πρόκειται για πολιτικό πρόσωπο που κατά το παρελθόν διετέλεσε και κυβερνητικό στέλεχος ενώ είναι αναγνωρίσιμο.

Αποφάσισε λοιπόν σήμερα, Δευτέρα, να επικοινωνήσει με τον ΕΟΔΥ θεωρώντας πως αυτό έπρεπε και να κάνει. Και εισέπραξε το πρώτο χαστούκι: «Έπρεπε να έχετε προχωρήσει χθες σε καταγγελία» του απάντησαν από το τηλεφωνικό κέντρο σαν να επρόκειτο για αυτόφωρο το οποίο είχε παρέλθει. Είναι βέβαια το ίδιο τηλεφωνικό κέντρο που στην αρχή της κρίσης υποστήριζε πως όλα καλά με την Θεία Κοινωνία και ο ιός δεν κολλάει από αυτή.

Με αυτά και με τα άλλα τον παρέπεμψαν στην Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας για να εισπράξει το δεύτερο κατά σειρά χαστούκι: «έπρεπε να το καταγγείλετε από τον ίδιο χώρο την στιγμή που το διαπιστώσατε». Και τον παρέπεμψαν στην Ελληνική Αστυνομία, το 100: Και ήρθε και το τρίτο χαστούκι. «Έπρεπε να το έχετε κάνει από την Κυριακή».

Ο φίλος του tomanifesto.gr αποφάσισε να εγκαταλείψει την προσπάθεια. Άλλωστε είχε βρεθεί σε αδιέξοδο και είχε μείνει και με την απορία: αν εκείνος που και αναγνωρίσιμος είναι και πολιτικό πρόσωπο δεν κατάφερε να βγάλει άκρη, τότε πως θα τα καταφέρει ο μέσος πολίτης;

Εν τέλει μήπως και εδώ πρέπει να αναλάβει δράση ο ίδιος ο Νίκος Χαρδαλιάς και να καθαρίσει τραβώντας το αυτί τόσο των στελεχών στον ΕΟΔΥ όσο και στην ΓΓΠΠ; Ίσως εν τέλει να είναι και η μόνη λύση στην χώρα του παράλογου.