Το ριάλιτι του ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζεται. Τα επεισόδια δεν είναι απλώς καθημερινά, είναι σε διαρκή 24ωρη βάση. Το νέο επεισόδιο αφορά το πόθεν έσχες του Στέφανου (Σκέτου) Κασσελάκη και τη διαρροή του μετά την κατάθεσή του στην Κουμουνδούρου, στο πλαίσιο των προϋποθέσεων που έχουν τεθεί προκειμένου να μπορεί κάποιος να θέσει υποψηφιότητα για τις εκλογές ανάδειξης νέου προέδρου.

Ο Στέφανος Κασσελάκης έστειλε εξώδικο προς την Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ και τη γραμματέα Ράνια Σβίγκου και υποστηρίζει ότι η διαρροή των στοιχείων του πόθεν έσχες έγινε μετά την κατάθεσή του στο κόμμα, ζητεί έρευνα και δηλώνει ότι αν δεν γίνει αυτό, θα αιτηθεί η έρευνα να ανατεθεί σε «αρμόδιες εισαγγελικές και δικαστικές αρχές».

Την ίδια στιγμή, κύκλοι προσκείμενοι στην Κεντρική Επιτροπή και την Πολιτική Γραμματεία του κόμματος υποστηρίζουν πως ο φάκελος με τα στοιχεία του πόθεν έσχες που έφτασε στην Κουμουνδούρου δεν έχει ανοιχτεί και ως εκ τούτου θα ήταν αδύνατη η όποια διαρροή του περιεχομένου. Προχωρούν και ένα βήμα παραπάνω αφήνοντας να εννοηθεί πως τα στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας διέρρευσαν από το περιβάλλον του έκπτωτου προέδρου, προκειμένου να δημιουργηθούν εντυπώσεις.

Σε κάθε περίπτωση, η εξέλιξη ρίχνει κι άλλο λάδι στη φωτιά που έχει φουντώσει στον ΣΥΡΙΖΑ και που οδηγεί πολλούς να εκτιμούν ότι όχι απλά θα φτάσει δύσκολα στις εκλογές για την ανάδειξη νέου αρχηγού, αλλά υπάρχει κίνδυνος να μη φτάσει καν μέχρι το Συνέδριο που μετατέθηκε για μια εβδομάδα στο πλαίσιο αναζήτησης χώρου που θα μπορεί να φιλοξενήσεις τους 5.000 συνέδρους ή έστω μεγάλο μέρος αυτών.

Το μια ωραία ατμόσφαιρα του Ντίνου Ηλιούπουλου στη γνωστή ελληνική ταινία έρχεται να αποτυπώσει πλήρως την κατάσταση στο κόμμα που δηλώνει έτοιμο να… κυβερνήσει τη χώρα.