Η πλέον δημοφιλής ενασχόληση στην Ελλάδα είναι το κυνήγι κεφαλών αφού στατιστικά εάν ποτέ ασχοληθεί κανείς σοβαρά μαζί του θα ανακαλύψει ότι διαθέτουμε, σύμφωνα με την τελευταία απογραφή του 2021, 10.815.000 «κεφαλοκυνηγούς» και τον ίδιο αριθμό «θηραμάτων». Κοινώς «κυνηγιόμαστε» μεταξύ μας και όταν συμβαίνει να απουσιάζει το «θήραμα» τότε με προθυμία αναλαμβάνουμε να το υποδυθούμε.

Αυτό έκανε η Μαρίνα Σάττι, εν γνώσει της ότι το χασμουρητό και οι γκριμάτσες του προσώπου της, την ώρα που μιλούσε στη συνέντευξη Τύπου η συνάδελφός της τραγουδίστρια από το Ισραήλ, θα προκαλούσε αντιδράσεις. 

Προφανώς η γλώσσα του σώματός της χρησιμοποιήθηκε για να εκφράσει τα συναισθήματα που νιώθει για το Ισραήλ, για τους Παλαιστίνιους, για τη Χαμάς;

Ποιος ξέρει, ίσως ούτε και η ίδια, αλλά δεν θα ρίξουμε και το… «Ζάρι» για να μάθουμε πώς παίζεται το «μπαρμπούτι».

Το τι πιστεύει η ίδια ας το κρατήσει για τον εαυτό της, αλλά σε κάθε περίπτωση όταν βρίσκεσαι σ’ έναν χώρο, οποιονδήποτε χώρο -έστω και σ’ αυτήν την ντεκαντάνς Eurovision, ως εκπροσωπούσα τη χώρα που σε έχει στείλει εκεί, οφείλεις κατ’ αρχάς να σέβεσαι τον εαυτό σου και εν συνεχεία να έχεις τη στοιχειώδη ευγένεια έναντι των χρηματοδοτών της ΕΡΤ, δηλαδή των φορολογουμένων. 

Ακόμα και όταν ο συγκεκριμένος διαγωνισμός τραγουδιού δεν έχει σχέση με το τραγούδι, αλλά με τα κοστούμια, τις χορογραφίες και τα εφέ. 

Η Μαρίνα Σάττι, όπως και η ΕΡΤ, οφείλουν μια συγγνώμη και να κλείσει εκεί το θέμα αντί να προβάλλουν αστείες δικαιολογίες. Αν ζητούσαμε τη γνώμη του Βολταίρου θα έλεγε ότι «το χασμουρητό μπορεί να μην είναι ευγενικό, αλλά είναι σίγουρα μια ειλικρινής γνώμη».

Αυτή είναι η γνώμη της Μαρίνας Σάττι, δικαίωμά της να την υποστηρίζει, αλλά στην προκειμένη περίπτωση υποθέτουμε ότι δεν την έστειλε εκεί η ΕΡΤ για να εκφράσει με το χασμουρητό της τα φιλοπαλαιστινιακά της αισθήματα.

Το γεγονός ότι επέλεξε με την αγενή συμπεριφορά της να μπει στο «πετσί» του ρόλου της εκφράζοντας απολύτως το κιτς του διαγωνισμού, αναμφίβολα ανεβάζει τις παραγγελίες στα ντελιβεράδικα, αλλά ταυτόχρονα κατεβάζει πολύ χαμηλά την ίδια και όσους επιμένουν να θεωρούν ότι η Eurovision είναι διαγωνισμός τραγουδιού.

Ας μην το κάνουμε όμως και… ανατολικό ζήτημα, παρά τους ανατολίτικους ήχους που κάνει το «ζάρι» της Μαρίνας Σάττι και τα καρπούζια (σύμβολο των Παλαιστινίων) που ανεβάζει στον λογαριασμό της στο Instagram για να δείξει τη συμπαράστασή της στους Παλαιστινίους

Ας περιοριστούμε στην… επίσημη απάντηση της ελληνικής αποστολής ότι, δεν είχε σκοπό να προσβάλει την ισραηλινή αντιπροσωπεία, παραβλέποντας την προσβολή έναντι ημών.