Ο Στέφανος Κασσελάκης έσπευσε να λειτουργήσει ως δημοσιογράφος και να θέσει ερωτήματα –μέσω X φυσικά– στον πρωθυπουργό που έδωσε την προβλεπόμενη διακαναλική συνέντευξη Τύπου στα Χανιά. Μόνο που ο ίδιος δεν θα κάνει διακαναλική συνέντευξη, τουλάχιστον όπως είπε η εκπρόσωπός του Βούλα Κεχαγιά.

Συγκεκριμένα, η Βούλα Κεχαγιά στην ενημέρωση των συντακτών που καλύπτουν το ρεπορτάζ του ΣΥΡΙΖΑ την εβδομάδα που πέρασε, γνωστοποίησε ότι δεν θα υπάρξει διακαναλική συνέντευξη Τύπου. Μάλιστα, σημείωσε ότι θα υπάρξει μια… διαδραστική εκδήλωση την Τετάρτη. Με απλά λόγια, ο Στέφανος Κασσελάκης την κάνει με… ελαφρά πηδηματάκια και αποφεύγει τους δημοσιογράφους και τις ερωτήσεις τους, αφού προτιμά τους ασφαλείς περιβάλλοντες χώρους και τη δυνατότητα που του προσφέρεται μέσα από τις τετ α τετ συνεντεύξεις να πετά την μπάλα στην εξέδρα και να μετατρέπει την κάθε ερώτηση σε απάντηση-επίθεση κατά της κυβέρνησης και κυρίως κατά του πρωθυπουργού.

Η διακαναλική συνέντευξη προβλέπει ερωτήσεις από τους δημοσιογράφους. Και απαντήσεις επί των ερωτήσεων. Κρατά ώρα και απαιτεί γνώση του αντικειμένου. Ίσως αυτό να είναι και η αιτία που σύμφωνα με τη Βούλα Κεχαγιά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει μια… διαδραστική εκδήλωση. Φυσικά θα το πουλήσει ως… αδιαμεσολάβητη σχέση με τους πολίτες αφού πιθανότατα θα κάνει κουβέντα με τους παρευρισκόμενους στην εκδήλωση. Μόνο που αυτό δείχνει φόβο. Φόβο για τις ερωτήσεις αλλά και φόβο για τις απαντήσεις. Ουσιαστικά αποκαλύπτει πως ο «αυτοδύναμος» μελλοντικός πρωθυπουργός δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τη βάσανο των ερωτήσεων που φυσικά δεν αντιμετωπίζονται με… ξόρκια, χυδαιολογίες και λαϊκίστικες ρητορικές…