Την εκτίμηση ότι στα τέλη του 2025 θα έχει ολοκληρωθεί το έργο της ανακαίνισης και αναβάθμισης των κτιριακών υποδομών του τμήματος Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) του νοσοκομείου της Θεσσαλονίκης «Γ. Γεννηματάς-Ο Άγιος Δημήτριος» εξέφρασε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης.

Σε δηλώσεις του στο περιθώριο της επίσκεψής του στο νοσοκομείο, όπου έδωσε το «παρών» στην υπογραφή της σύμβασης, ο κ. Γεωργιάδης χαρακτήρισε το έργο, που έχει προϋπολογισμό περίπου 1,5 εκατ. ευρώ και χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης, στρατηγικής σημασίας για τον υγειονομικό χάρτη της πόλης.

«Είναι σημαντικό να ξέρει ο κόσμος ότι το ΕΣΥ αλλάζει. Παρά τις συνεχείς μεμψιμοιρίες ότι το ΕΣΥ καταρρέει, το ακριβώς αντίθετο συμβαίνει», πρόσθεσε.

Επισήμανε ότι επισκέφθηκε το νοσοκομείο «Άγιος Παύλος» για να επιθεωρήσει την πορεία του έργου ανακαίνισης του νοσοκομείου, που επίσης χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης.«Το νοσοκομείο Άγιος Παύλος ανακαινίζεται μετά από 50 χρόνια. Σε λίγους μήνες θα παραδοθεί στον λαό της Μακεδονίας ένα πραγματικό κόσμημα», υπογράμμισε.

Ο υπουργός Υγείας επισκέφθηκε, επίσης, το «Θεαγένειο». «Είδαμε ένα νοσοκομείο που, αν και το κτίριο είναι παλιό, δουλεύει στην εντέλεια. Έχουμε αναβαθμίσει σε εξαιρετικό βαθμό τις υπηρεσίες που παρέχουμε στους πολίτες. Συνάντησα αρκετούς ασθενείς, μίλησα μαζί τους, ήταν όλοι πολύ ευχαριστημένοι», επισήμανε.