Στη Θεσσαλονίκη ο γαλάζιος συναγερμός για την τελική ευθεία των εκλογών έχει χτυπήσει κόκκινο.

Ήδη έχουν ξεκινήσει να λειτουργούν τα υπαίθρια περίπτερα του κόμματος σε κεντρικά σημεία της πόλης συνεχίζονται οι κεντρικές προεκλογικές συγκεντρώσεις των υποψηφίων βουλευτών που επίσης δίνουν τον τόνο της προεκλογικής εκστρατείας ενώ διοργανώνονται περιοδείες σε όλη τη Θεσσαλονίκη με έμφαση στα δυτικά αλλά και στο κέντρο.

Ταυτόχρονα συνεχίζεται η επιχείρηση συστράτευσης όλου του κόμματος στη μάχη των εκλογών Την Παρασκευή στο παιχνίδι μπήκαν και οι αυτοδιοικητικοί καθώς στο ξενοδοχείο Grant Hotel πραγματοποιήθηκε, όπως γράφει η εφημερίδα «Μακεδονία», μεγάλη συγκέντρωση δημάρχων και δημοτικών συμβούλων από όλη την Κεντρική Μακεδονία στην οποία μίλησαν ο Νίκος Χαρδαλιάς και ο Γιάννης Μπρατάκος.

Ο στόχος ήταν σαφής οι αυτοδιοικητικοί όπου η ΝΔ διαθέτει μεγάλες δυνάμεις να βάλουν πλάτη στην προεκλογική εκστρατεία του κόμματος Την Τρίτη στις 8.30 το βράδυ στο ξενοδοχείο Holiday Inn θα γίνει το επόμενο σημαντικό ραντεβού στην επιχείρηση συστράτευσης παλιών στελεχών της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη.

Στη συνάντηση όπου αναμένεται να προσέλθουν, σύμφωνα με τη «Μακεδονία», πάνω από 500 στελέχη του τοπικού κόμματος από παλιούς βουλευτές και πολιτευτές μέχρι αυτοδιοικητικούς και μέλη Διοικουσών Επιτροπών Νομαρχιακών Επιτροπών και Τοπικών Οργανώσεων θα μιλήσουν ο Γιάννης Μπρατάκος ο οποίος παίζει καθοριστικό ρόλο στο λεγόμενο μασάζ των γαλάζιων στελεχών αλλά και ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης που θεωρείται ειδικός σε θέματα κομματικής συσπείρωσης.

Ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ θα περιοδεύσει αύριο και μεθαύριο στον Έβρο με στόχο να ενισχύσει τη συσπείρωση των ψηφοφόρων του κόμματος σε μία κρίσιμη εκλογικά περιοχή ενώ την Τετάρτη θα έρθει η σειρά του Αντώνη Σαμαρά να απευθυνθεί προς το γαλάζιο ακροατήριο με ομιλία που θα κάνει στην Καλαμάτα.

Όλα αυτά ενόψει και του μεγάλου ραντεβού της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη που έχει δοθεί για τις 7 το απόγευμα της Πέμπτης 18 Μαΐου όταν και θα γίνει η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της ΝΔ που θα πραγματοποιηθεί στο λιμάνι με ομιλητή τον Κυριάκο Μητσοτάκη παρουσία του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή αλλά και άλλων.

Φυσικά όλα τα μάτια και στη ΝΔ Θεσσαλονίκης είναι στραμμένα και στην επόμενη Κυριακή έτσι ώστε την ημέρα της κάλπης ο γαλάζιος τοπικός μηχανισμός να είναι πανέτοιμος για την εκλογική διαδικασία και έχοντας διασφαλίσει την παρουσία εκλογικών αντιπροσώπων παντού