Τη σορό ενός ατόμου εντόπισαν πυροσβέστες κατά την επιχείρηση κατάσβεσης της πυρκαγιάς που ξέσπασε το πρωί στην κλινική Covid στο δεύτερο όροφο του πέτρινου κτιρίου του νοσοκομείου Παπανικολάου.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το νοσοκομείο, δύο ασθενείς με Covid τραυματίστηκαν σοβαρά και μεταφέρθηκαν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας ενώ οι υπόλοιποι νοσηλευόμενοι απομακρύνθηκαν από την κλινική Covid και μεταφέρθηκαν σε άλλες πτέρυγες του νοσοκομείου.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία αναφέρει ότι η φωτιά έχει περιοριστεί. Στην επιχείρηση κατάσβεσης της πυρκαγιάς μετέχουν 11 οχήματα της Πυροσβεστικής και 30 πυροσβέστες.

Έκλεισαν τα εξωτερικά ιατρεία του Νοσοκομείου «Παπανικολάου» καθώς μεταφέρθηκαν εκεί οι νοσηλευόμενοι της κλινικής Covid. Όπως αναφέρουν εργαζόμενοι του νοσοκομείου στον δεύτερο όροφο της κλινικής Covid ακούστηκαν δύο εκρήξεις και εκδηλώθηκε πυρκαγιά ενώ από τον πυκνό καπνό ο χώρος θύμιζε θάλαμο αερίων.

Για τη διαχείριση του προβλήματος, που προέκυψε από την πυρκαγιά και έθεσε εκτός λειτουργίας την κλινική Covid όπου νοσηλεύονται περίπου 40 ασθενείς , πραγματοποιείται σύσκεψη στην οποία μετέχουν, εκτός από τη διοίκηση του Παπανικολάου , ο διοικητής της 3ης ΥΠΕ Παναγιώτης Μπογιατζίδης και ο υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης) Σταύρος Καλαφάτης, ενώ στη Θεσσαλονίκη αναμένονται σε λίγη ώρα ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης συνοδευόμενος από την αναπληρώτρια Υπουργό Υγείας Μίνα Γκάκα και τον πρόεδρο του ΕΚΑΒ Νίκο Παπαευσταθίου.

Ο Υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας και Θράκης κ. Σταύρος Καλαφάτης μετά την ενημέρωση που είχε επιτόπου από τους επικεφαλής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και εκπροσώπους της Διοίκησης του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου εξέφρασε τη βαθιά του θλίψη «για την απώλεια μιας ανθρώπινης ζωής. Οι διαδικασίες τηρήθηκαν. Υπήρξε άμεση κινητοποίηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Όσον αφορά τα αίτια, είναι σε εξέλιξη η προανακριτική διαδικασία».

Το 424 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Εκπαιδεύσεως (ΓΣΝΕ) τέθηκε σε επιφυλακή για να δεχθεί ασθενείς μετά τη φωτιά που εκδηλώθηκε στο Νοσοκομείο «Γ. Παπανικολάου», με εντολή του αρχηγού ΓΕΕΘΑ, στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου και έγκριση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.