Η πεντηκοστή επέτειος από την ίδρυση της Νέας Δημοκρατίας αποτελεί μια σημαντική τομή για την ελληνική πολιτική σκηνή. Ιδρυθείσα το 1974 από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, η Νέα Δημοκρατία συνέβαλε αποφασιστικά στην αποκατάσταση της Δημοκρατίας, στην επανένταξη της Ελλάδας στο Συμβούλιο της Ευρώπης και την ένταξή της στην τότε ΕΟΚ, νυν Ευρωπαϊκή Ενωση.

Η πορεία της παράταξης έμεινε πάντα προσηλωμένη στα ιδεώδη της ελευθερίας, της δημοκρατίας και της αξιοπρέπειας του ανθρώπου. Γνώμονας για την άσκηση της πολιτικής της ήταν η εθνική υπευθυνότητα, επιλογή που πραγματώθηκε και με τις παραπάνω επιλογές αλλά και στα ταραχώδη χρόνια των μνημονίων. Ο καρπός των προσπαθειών της Νέας Δημοκρατίας διαχρονικά ήταν οι Ελληνες να απολαύσουν επίπεδα πρωτοφανούς ευημερίας και να γνωρίσουν το σταθερότερο δημοκρατικό πολίτευμα που είχε ο τόπος.

Ομως, καθώς οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε είναι πολλές και σύνθετες, είναι δεδομένο ότι η παράταξή μας θα συνεχίσει στον δρόμο της μάχης κατά του λαϊκισμού και της ευρωπαϊκής πορείας. Η παρακαταθήκη του Κωνσταντίνου Καραμανλή θα συνεχίσει να μας εμπνέει επ’ ωφελεία των Ελλήνων πολιτών.

* Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, βουλευτής ΝΔ Β1 Βόρειου Τομέα Αθηνών