Συνέντευξη εφ'όλης της ύλης παρέθεσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος στους δημοσιογράφους Νίκο Χατζηνικολάου και Αντώνη Δελλατόλα, στον Real fm 97,8. Μεταξύ άλλων ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη στηλίτευσε τη στάση της αντιπολίτευσης να μην συνταχθεί στην τροπολογία μπλόκο της Χρυσής Αυγής, ενώ ιδιαίτερη μνεία έκανε και στην εξιχνίαση της υπόθεση δολοφονίας του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβαζ.

«Αυτοί που έκαναν υπαινιγμούς ότι οι συλλήψεις για την δολοφονία Καραϊβάζ έγιναν προεκλογικά , ήταν οι ίδιοι που μας έλεγαν ότι δεν θέλουμε να εξιχνιαστεί η υπόθεση. Μήπως ήθελαν επειδή πλησιάζουν οι εκλογές να μην προχωρήσουμε την έρευνα;» αναρωτήθηκε ο Τάκης Θεοδωρικάκος και υποψήφιος με τη Νέα Δημοκρατία στην εκλογική περιφέρεια του Νότιου Τομέα Β3’ Αθηνών.

Απαντώντας σε ερώτηση αν οι έρευνες συνεχίζονται για την εύρεση των ηθικών αυτουργών, ο κ. Θεοδωρικάκος τόνισε πως «οι εξελίξεις δεν προαναγγέλλονται» και πρόσθεσε πως «κάθε ανθρωποκτονία πρέπει να εξιχνιάζεται. Δεν θα σταματήσουμε μέχρι να μάθουμε τα πάντα για τη δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ, θα συνεχίσουμε μέχρι την πλήρη εξιχνίαση της υπόθεσης».

Ο υπουργός κατηγόρησε ευθέως τον ΣΥΡΙΖΑ ότι καθυστέρησε τη δίκη της Χρυσής Αυγής και ότι δεν πήρε ξεκάθαρη θέση κατά των ναζιστικών μορφωμάτων. Αντιθέτως, η ΝΔ είναι ένα κόμμα αρχών τις οποίες ουδέποτε απεμπόλησε. «Θα έπρεπε η Αξιωματική Αντιπολίτευση να πάρει μία ξεκάθαρη θέση και όχι να προσπαθεί να ψαρέψει ψήφους σε θολά νερά. Αυτή η στάση είναι μία γκρίζα σελίδα στην ιστορία του ΣΥΡΙΖΑ και δεν βλέπω άλλο κίνητρο από την εκλογική στόχευση», επισήμανε.

Αναφορικά με τις εκλογές της 21ης Μαΐου, ο κ. Θεοδωρικάκος είπε πως μία αυτοδύναμη κυβέρνηση της ΝΔ είναι η λύση για σταθερή διακυβέρνηση της χώρας. Η Νέα Δημοκρατία θα είναι πρώτο κόμμα και ο Πρωθυπουργός, ως υπεύθυνος πολιτικός, σέβεται το Σύνταγμα και θα κάνει χρήση της εντολής που θα του δοθεί. «Στόχος μας είναι η αυτοδυναμία. Ο λαός με την ψήφο του θα αποφασίσει τι κυβέρνηση θέλει», επισήμανε και πρόσθεσε πως το ποσοστό της αυτοδυναμίας θα εξαρτηθεί από το ποσοστό των κομμάτων που θα μείνουν εκτός Βουλής.