Tη λειτουργία από τον Στέφανο Κασσελάκη διαδικτυακής πλατφόρμας εγγραφής υποστηρικτών του υπερασπίστηκε η Θεοδώρα Τζάκρη, με δηλώσεις της στο mega, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Με ποιον τρόπο θα επικοινωνήσει με τους υποστηρικτές του; Με το ταχυδρομικό περιστέρι;».

Σε συνέχεια του πολέμου που έχει φουντώσει στον ΣΥΡΙΖΑ, μετά και την πλατφόρμα με την ονομασία «odikosmassyriza.gr», η Θεοδώρα Τζάκρη υποστήριξε ότι ο Στέφανος Κασσελάκης «και πέρυσι όταν τοποθετήθηκε πρώτη φορά ως υποψήφιος, επειδή δεν είχε μια συγκροτημένη ομάδα να τον υποστηρίζει, είχε κάνει αυτήν την ιστοσελίδα που είναι ιστοσελίδα υποστήριξης. Καλεί δηλαδή ανθρώπους να υποστηρίξουν την υποψηφιότητά του και καλεί και εθελοντές και μάλιστα υπήρξε και πολύ μεγάλη απήχηση». Συμπλήρωσε δε πως χθες είπε στους ανθρώπους που γράφτηκαν στην ιστοσελίδα υποστήριξης να γραφούν και μέλη στο "isyriza" αν θέλουν να συμμετάσχουν στις διαδικασίες, «διαχωρίζοντας ακριβώς τη δική του ιστοσελίδα από τη διαδικασία εγγραφής μελών που γίνεται με τρεις τρόπους».

Η γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε επίσης ότι «ο κ. Κασσελάκης το έχει πει σε όλους τους τόνους ότι ήταν, είναι και θα παραμείνει ΣΥΡΙΖΑ και ποτέ δεν έχει δώσει ούτε έναν υπαινιγμό ότι θα κάνει δικό του κόμμα, δεν επιθυμεί να κάνει κόμμα». Στο σημείο αυτό καταφέρθηκε εναντίον των εσωκομματικών αντιπάλων του Στέφανου Κασσελάκη, λέγοντας: «Η όλο και χαμηλότερη ποιότητα των επιχειρημάτων της άλλης πλευράς, δείχνει ότι αυτοί οι άνθρωποι βρίσκονται σε απελπισία, πανικό. Όταν κάποιος βρίσκεται σε πανικό, δεν ορρωδεί προ ουδενός και δεν ξέρω πού πρόκειται να φτάσει αυτή η κατάσταση γιατί πλέον έχει ξεφύγει από τα όρια ενός κλειστού οργάνου όπως είναι η ΚΕ. Το ξέρουν και οι ίδιοι ότι η συντριπτική πλειοψηφία των συνέδρων θα συνταχθεί με τον κ. Κασσελάκη και ότι το Συνέδριο είναι η βάση. Η βάση δεν μπορεί να ελεγχθεί, δεν είναι ένα κλειστό όργανο, και από εκεί και πέρα η βάση σιχαίνεται τις μηχανορραφίες και τις μεθοδεύσεις». Σύμφωνα με την ίδια, «έχει πάψει αυτό το ζήτημα να αποτελεί εσωκομματικό του ΣΥΡΙΖΑ, έχει αλλάξει πίστα, αφορά πλέον όλους τους Έλληνες πολίτες. Είναι θέμα δημοκρατίας, είναι θέμα κατάφωρης αδικίας και ενός απροκάλυπτου κυνισμού».

Ξεκαθάρισε επίσης ότι έχει ταχθεί υπέρ της υποψηφιότητας του Στέφανου Κασσελάκη «και το κάνω όχι επειδή ήταν αρχική μου επιλογή, αλλά γιατί σέβομαι την επιλογή της βάσης που έγινε πριν από έναν χρόνο κατά συντριπτικό τρόπο», συμπλήρωσε. «Ο κ. Κασσελάκης θα είναι υποψήφιος, θα ανακηρυχθεί από το Συνέδριο και θα κερδίσει τις εκλογές από τον πρώτο γύρο. Η συντριπτική πλειοψηφία των συνέδρων θα συνταχθεί με τον κ. Κασσελάκη, οι μεθοδεύσεις είναι κάτι που σιχαίνεται η βάση και το Συνέδριο είναι η βάση», είπε στη συνέχεια.

Ερωτηθείσα για την επόμενη ημέρα στον ΣΥΡΙΖΑ αν εκλεγεί εκ νέου πρόεδρος ο Στέφανος Κασσελάκης, η Θεοδώρα Τζάκρη ανέφερε: «Δεν απέκλεισε κανέναν ούτε επιθυμεί να αποκλείσει κανέναν. Όσοι θέλουν να έχουν ρόλους, θα έχουν άπλετους ρόλους αλλά να πάμε συντεταγμένα. (…) Πρέπει να τιμήσουμε την εντολή που μας έδωσε ο ελληνικός λαός».