σφαγή (η) 1. μαζική εκτέλεση, «η σφαγή των Αρμενίων, η σφαγή των Ποντίων, η σφαγή της Χίου... λίγες χώρες έχουν τέτοια μακρά και συνεπή παράδοση στις σφαγές», 2. εσωκομματική διαδικασία, «το αποτέλεσμα δίνει το σύνθημα για μια σειρά σφαγών που θα οδηγήσουν με ομαλότητα στο συνέδριο του κόμματος στο οποίο θα λυθούν πολιτισμένα οι όποιες διαφορές».  

Εφτασε η ώρα της πιο απολαυστικής περιόδου στην ιστορία του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτή της απροκάλυπτης εσωκομματικής σφαγής, την οποία περιμένω με λαχτάρα και η οποία ελπίζω να είναι ιδιαιτέρως αιματηρή (μεταφορικώς φυσικά, αφού δεν με γοητεύουν τα κόκκινα λάβαρα που ανεμίζουν ώστε να μου αρέσουν οι πραγματικές αιματοχυσίες). Η Aριστερά είναι παράταξη κατεξοχήν συγκρουσιακή (γι’ αυτό άλλωστε και η –σχετική πλέον– επιτυχία της σε ηλικίες που το αίμα βράζει και το μυαλό δεν έχει ακόμα πήξει) και ιδιαιτέρως εχθρική σε κάθε διαφορετική άποψη. Πράγμα που σημαίνει ότι όλα της στελέχη έχουν γαλουχηθεί με την ιδέα ότι όποιος διαφωνεί με την προφανή αλήθεια του κηρύγματός τους είναι εχθρός του λαού και μάλιστα με κίνητρα ιδιαιτέρως ταπεινά. Αυτή η αντίληψη αναπόφευκτα κυριαρχεί και στις εσωκομματικές κόντρες κι εκεί η αντιπαράθεση γίνεται ακόμα πιο σκληρή, αφού ο κάθε ένας από αυτούς αντιλαμβάνεται τους αντιπάλους ως προδότες (του λαού φυσικά). Με λίγα λόγια, η εχθροπαθής και βίαιη φύση της Αριστεράς εγγυάται ότι έχουμε μπροστά μας μερικές απολαυστικές εβδομάδες. 

Μόνο τρολιές 

Τα τρολ από νωρίς το πρωί είχαν ξαμολυθεί στο Χ και με το χάσταγκ #με_τον_Κασσελακη πόσταραν ιστορίες του τύπου «ο ανάπηρος από τον εμφύλιο υπερήλικας κατάκοιτος παππούς μου σηκώθηκε και περπάτησε για να ψηφίσει Κασσελάκη» ή «το χέρι της τυφλής γιαγιά μου πήγε μόνο του και σταύρωσε το όνομα του Κασσελάκη». 

Τίποτα δεν είναι σίγουρο 

Από την άλλη, με τα τρολ δεν μπορείς ποτέ να ξέρεις. Από τη στιγμή που στον ΣΥΡΙΖΑ δεν υπάρχουν καλοί και κακοί, σοβαροί και λαϊκιστές, συγκροτημένοι και αδίστακτοι, αλλά όλοι είναι αποχρώσεις του σκοτεινού κομματιού της πολιτικής, δεν αποκλείεται τα τρολ να ήταν της συντρόφισσας Εφης σε μια απόπειρα να τρομάξουν όσους δεν θέλουν τον Πολάκη γενικό κουμανταδόρο στο κόμμα. 

Καμία έκπληξη 

Οι πανηγυρισμοί των συντρόφων και το αίσθημα δικαίωσης που μοιάζει να τους δημιουργούν οι νομικές περιπέτειες του γερουσιαστή Μενέντεζ στην πραγματικότητα δεν πρέπει να εκπλήσσουν κανέναν. Διαχρονικά στην παράταξή τους το κυρίαρχο δόγμα είναι «οι υποστηρικτές της Ελλάδας είναι εχθροί μας».