Του αλόγου και... του παραλόγου θυμίζει η κατάσταση που διαμορφώνεται με τις καταγγελίες για τα αδέσποτα ιπποειδή στον Υμηττό. Όλα ξεκίνησαν από την πρόσφατη τηλεοπτική εκπομπή του Mega, με τους δημοσιογράφους Ιορδάνη Χασαπόπουλο και Ανθή Βούλγαρη, όπου εθελόντριες... ξεμαλλιάζονταν μεταξύ τους, ειδήμονες επί... αλόγων θεμάτων που αντάλλαζαν απόψεις επί μακρόν, ενώ λάδι στη φωτιά έριξαν οι δηλώσεις του δημάρχου Κρωπίας, καθώς όλοι και όλες έτειναν να συμφωνούν στο εξής: ότι για όλα φταίει η Περιφέρεια Αττικής που δεν διαθέτει τα απαραίτητα κονδύλια.

Και επειδή τα άλογα δεν μιλούν, ωστόσο το ρεπορτάζ τρέχει, φαίνεται ότι πίσω από αυτήν την «ιερή» εκστρατεία που οδήγησε κάποιους να αφηνιάσουν, κρύβεται ένας ολόκληρος χορός επιδοτήσεων. Όπως έγινε γνωστό, η μόνη δαπάνη που αρνήθηκε να καλύψει η Περιφέρεια Αττικής, η οποία σημειωτέον όπως τονίζεται δεν έχει καμία αρμοδιότητα επί του θέματος βάσει της κείμενης νομοθεσίας, είναι το απίστευτο ποσό της τάξης των 800 χιλιάδων ευρώ που ζήτησε για την αποστολή της η φιλοζωική, αλλά και το 1 εκατ. ευρώ που ζήτησε ο δήμος για τη φιλοξενία των ζώων.

Αν ο δήμος ήθελε να φιλοξενήσει τα άλογα σε πεντάστερο με πισίνα, δεν έχει γίνει γνωστό. Αυτό που προκύπτει πάντως είναι ότι αν βγουν πράγματα και ονόματα στη φόρα, κάποιοι θα τρέχουν πιο γρήγορα και από γκανιάν στον ιππόδρομο. Σε κάθε περίπτωση, η Περιφέρεια Αττικής εμφανίζεται μέχρι και σήμερα ως ο μόνος φορέας που έχει χρηματοδοτήσει και συνάψει από το 2023 σχετική σύμβαση για τη στείρωση όλων των αρσενικών ίππων στον Υμηττό, ενώ τον Ιούλιο ενέκρινε και επιπλέον κονδύλι για την παροχή ζωοτροφών.

Σε σχετική δε ανακοίνωση καλεί τους εμπλεκόμενους να μην εκμεταλλεύονται ένα τόσο ευαίσθητο θέμα, ενώ ως προς τις τελευταίες αιτιάσεις του οικείου δήμου, κύκλοι της αρμόδιας υπηρεσίας της Περιφέρειας παρέπεμπαν στην κείμενη νομοθεσία, η οποία όπως σημείωναν δεν θα πρέπει να ερμηνεύεται κατά το δοκούν. Μάλιστα, από την Περιφέρεια Αττικής δηλώνουν ότι εξετάζεται σοβαρά το ενδεχόμενο, στην περίπτωση που όλο αυτό το περίεργο γαϊτανάκι αλληκαρφωμάτων, αλληλοκατηγοριών και μετάθεσης ευθυνών συνεχιστεί, να προσφύγουν στην Οικονομική Εισαγγελία και τους αρμόδιους ελεγκτικούς μηχανισμούς για τη διερεύνηση κάθε πτυχής όλων όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες.