Πρώην συστημικός τραπεζίτης, που θήτευσε σε εμβληματική τράπεζα, φέρεται να βρίσκεται στα όρια της οικονομικής κατάρρευσης, μολονότι από τα χέρια του πέρασαν πολλά κεφάλαια, ενώ ασχολήθηκε ενεργά με πληθώρα από επιχειρήσεις, μεταξύ των οποίων και ναυτιλιακές, που στο τέλος τον οδήγησαν στην οικονομική καταστροφή, λόγω ανοιγμάτων. Τώρα πια ζει σε ένα μικρό διαμέρισμα στο Παγκράτι. Η ανωφέρεια και η κατωφέρεια του λόφου… 

Λένε ότι δεν ασχολούνται  αλλά βλέπουν διάσπαση 

Κάθε άλλο παρά φαινόμενο θεωρούν στη Χαριλάου Τρικούπη τον… νεόκοπο υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ, για τον οποίο έγινε τόσος θόρυβος. Οι στενοί συνεργάτες του Νίκου Ανδρουλάκη αποφεύγουν κάθε συζήτηση στο πλαίσιο της μη εμπλοκής στην εσωτερική διαδικασία του ΣΥΡΙΖΑ. «Δεν έχουμε κανέναν λόγο να ασχολούμαστε ούτε με τον κ. Κασσελάκη ούτε με κάποιον άλλον από τους υποψήφιους αρχηγούς του ΣΥΡΙΖΑ», αναφέρουν. Ωστόσο, οι σχετικές συζητήσεις στους κόλπους των βουλευτών και των στελεχών δίνουν και παίρνουν. Λέγοντας ότι αρκεί να ακούσεις τον συγκεκριμένο για λίγα λεπτά, για να αντιληφθείς τα ιδεολογικά και προγραμματικά του κενά.

Στο ΠΑΣΟΚ θεωρούν ότι αν φέρει κάτι καινούργιο το συγκεκριμένο πρόσωπο, αυτό αφορά το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ που θεωρείται παρηκμασμένη πολιτικά υπόθεση. Παλαίμαχος εκλογομάγειρας του ΠΑΣΟΚ πιστεύει ότι ο Κασσελάκης θα βγάλει στην επιφάνεια τις μεγάλες αδυναμίες του κόμματος και μοιραία θα το οδηγήσει σε μερική διάσπαση. Ο ίδιος θεωρεί ότι είναι αδύνατο να συνυπάρξουν οι πολιτικές «αμερικανιές» του Κασσελάκη με τα στελέχη τύπου Φίλη στην ίδια πολιτική στέγη. Σε μια τέτοια περίπτωση θεωρούν ότι στο ΠΑΣΟΚ θα επιστρέψουν πολλοί πασοκογενείς που είχαν πάει στον ΣΥΡΙΖΑ. Τέλος, στη Χαριλάου Τρικούπη πιστεύουν ότι θα υπάρξει και δεύτερος γύρος στο κόμμα, με τα νέα δεδομένα πια και τη συμμετοχή πέντε υποψηφίων.