Μάλλον ισχύει τελικά ότι στον ΣΥΡΙΖΑ έχουν συμφωνήσει για μία προσωρινή εκεχειρία εν όψει αυτοδιοικητικών εκλογών, καθώς απόψε, Πέμπτη, στην κεντρική προεκλογική ομιλία, στο Μοναστηράκι, του υποψήφιου δημάρχου Αθηναίων και επικεφαλή του συνδυασμού «Ανοιχτή Πόλη» Κώστα Ζαχαριάδη, ο οποίος στηρίζεται από το κόμμα του τον ΣΥΡΙΖΑ, παρατηρήθηκε ένα σχετικά καλό κλίμα, με selfies και χαμόγελα.

Για παράδειγμα, ακόμα και άτομα που στις αρχές της εβδομάδας «τρώγονταν» απόψε έκατσαν σχεδόν δίπλα. Αυτά τα άτομα είναι ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης, ο οποίος έκατσε, φυσικά, στην πρώτη σειρά, με τον Νίκο Φίλη να κάθεται μία θέση παραδίπλα του, ενώ σε ένα ενσταντανέ αντάλλαξαν μέχρι και χειραψία. Δίπλα του, ο Κασσελάκης είχε τον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος Σωκράτη Φάμελλο.

Μεταξύ των παρευρισκομένων ήταν και η Έφη Αχτσιόγλου, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, ο Νάσος Ηλιόπουλος, όπως και ο Ευάγγελος Αποστολάκης, η Σία Αναγνωστοπούλου, ο Κώστας Αρβανίτης και η Έλενα Ακρίτα. 

Όσο για τον Κώστα Ζαχαριάδη, εμφανίστηκε ιδιαίτερα αισιόδοξος, παρά τη μεγάλη διαφορά που κατέγραψε πρόσφατη δημοσκόπηση ανάμεσα στον ίδιο και τον Κώστα Μπακογιάννη, με το ποσοστό του τελευταίου να είναι 38% και του Ζαχαριάδη 14,5%. Στην ομιλία του υποστήρξε ότι μπορεί να βρεθεί και στον β' γύρο της εκλογικής αναμέτρησης.

Πάντως, φαίνεται πως ο «ειρηνοποιός» Ζαχαριάδης, με την ουδέτερη στάση που έχει κρατήσει μέχρι τώρα, ίσως και για δικούς του λόγους θα μπορούσε να ισχυριστεί κάποιος, κατάφερε, έστω για ένα απόγευμα, να τους κάνει να σηκώσουν λευκή σημαία.