Στα χαρακώματα έχουν βρεθεί ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ με αφορμή τον… Διονύση Τεμπονέρα και τα όσα επικαλέστηκε ο ίδιος σχετικά με τηλεφωνήματα που δέχθηκε από την Χαριλάου Τρικούπη για να κατέβει υποψήφιος στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένει πως του τηλεφώνησαν ο Γιώργος Παπανδρέου και ο Νίκος Ανδρουλάκης αλλά το ΠΑΣΟΚ διαψεύδει κατηγορηματικά, όχι όμως επισήμως.

Το θέμα άνοιξε από τον ίδιο τον Διονύση Τεμπονέρα που φέρεται να ενημέρωσε την Κουμουνδούρου για την… επίθεση φιλίας που δέχθηκε και την πρόταση του ΠΑΣΟΚ σε επίπεδο αρχηγών, νύν και πρώην. Το ΠΑΣΟΚ διαψεύδει σχετική επαφή αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένει ότι υπήρξε με τον Γιώργο Παπανδρέου να προηγείται και τον Νίκο Ανδρουλάκη ν΄ ακολουθεί.

Όπως μεταδίδει το iefimerida.gr ανώτατο κομματικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ διέψευσε κατηγορηματικά τις τηλεφωνικές επικοινωνίες με τον Διονύση Τεμπονέρα υποστηρίζοντας πως «δεν υπάρχει καμία δόση αλήθειας σε αυτά που λένε». Εξέφρασε μάλιστα και υπόνοιες για «εσωκομματικές σκοπιμότητες» στη μάχη για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί πως ο ίδιος ο Διονύσης Τεμπονέρας έχει μιλήσει για ενδεχόμενη συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ στις αυτοδιοικητικές εκλογές , σημειώνοντας ότι: «Όποιος δεν το συμμερίζεται αυτό θεωρώ ότι δεν έχει αντιληφθεί τι συντελέστηκε στη χώρα την προηγούμενη Κυριακή».