Στο επίκεντρο βρέθηκε σήμερα, Τετάρτη, ο ΣΥΡΙΖΑ στη συζήτηση των πολιτικών αρχηγών στη Βουλή για τις δράσεις αναφορικά με την αποκατάσταση των ζημιών σε Θεσσαλία και Έβρο. Πιο συγκεκριμένα, σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίστηκε με στη Βουλή με λιγότερους από τους μισούς του βουλευτές, καθώς παρώντες ήταν μόλις 20, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ στις τελευταίες εθνικές εκλογές εξέλεξε 48. Ωστόσο, μετά την αποχώρηση Ευκλείδη Τσακαλώτου και Πέτης Πέρκα από το κόμμα και την Κοινοβουλευτική του Ομάδα, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μείνει με 46 βουλευτές.  

Προφανώς αυτή η εικόνα είναι μάλλον χαρακτηριστική του βαθμού διαφωνίας που επικρατεί αυτή τη στιγμή στην Κουμουνδούρου, καθώς, όπως φαίνεται, κάποιοι «σύντροφοι» ούτε να παρουσιάζονται μαζί, καθισμένοι στα ίδια κοινοβουλευτικά έδρανα δεν θέλουν.

Ποιοι έλειπαν - Ποιοι εμφανίστηκαν

Στους απόντες, λοιπόν, σήμερα συγκαταλέγονταν οι Έφη Αχτσιόγλου, Νάσος Ηλιόπουλος, Αλέξης Χαρίτσης, Δημήτρης Τζανακόπουλος, Μερόπη Τζούφη, Σία Αναγνωστοπούλου. Να σημειωθεί πως όλοι οι παραπάνω ανήκουν στην ομάδα 6+6 της Έφης Αχτσιόγλου, για τους οποίους από χθες υπάρχουν φήμες αποχώρησης και κατά συνέπεια, η σημερινή τους κίνηση σηματοδοτεί ότι ενδέχεται αυτή η στιγμή του «αντίο» να μην είναι μακρυά. Ακόμα, να επισημανθεί πως και η Θεανώ Φωτίου συσπειρώνεται στην ομάδα Αχτσιόγλου, αλλά ήταν η μόνο από τους βουλευτές των 6+6 που προσήλθε σήμερα στην αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής.

Οι υπόλοιποι παρόντες είναι γνώριμα πρόσωπα, ορισμένοι κοντά στον νέο πρόεδρο Κασσελάκη, όπως, ο Αποστολάκης, η Έλενα Ακρίτα και η Θεοδώρα Τζάκρη. Φυσικά, παρών ήταν και ο Σωκράτης Φάμελλος, ο οποίος είναι επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ και εκ των πραγμάτων δεν θα μπορούσε να λείπει, η Έλενα Ακρίτα, ο Χρήστος Γιαννούλης και ο Γιώργος Καραμέρος. 

Όμως όλοι αυτοί δεν συμπληρώνουν από μόνο τους 20 απουσίες από πλευράς του ΣΥΡΙΖΑ, πράγμα που σημαίνει ότι έλειπαν και άλλοι βουλευτές, πέρα από αυτούς που έχουν διαφωνήσει ανοιχτά με τη νέα κατάσταση που βλέπουν να διαμορφώνεται στην Κουμουνδούρου από τότε που εκλέχθηκε ο Στέφανος Κασσελάκης πρόεδρος του κόμματος. Αυτό μπορεί να σημαίνει ότι υπάρχουν νέες διεργασίες και διαφωνίες εντός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας; Ποιος ξέρει... Θα φανεί στο μέλλον...

Πάντως, ανεξάρτητα από τις αρνητικές συνθήκες που επικρατούν αυτή τη στιγμή στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, οι βουλευτές του είτε συμφωνούν με τον πρόεδρό τους και το κόμμα τους είτε όχι, αλλά και ο οποιοσδήποτε βουλευτής θα πρέπει να γνωρίζει πως από τη στιγμή που έχει εκλεγεί από χιλιάδες ανθρώπους σε μία κοινοβουλευτική έδρα για να τους εκπροσωπεί, θα πρέπει να βρίσκεται εκεί, στη Βουλή.

Ειδικά σε μία τόσο σημαντική συζήτηση, όπως ήταν η σημερινή, που γινόταν για την ανακούφιση χιλιάδων ανθρώπων που ταλαιπωρήθηκαν τους προηγούμενους μήνες, οι εγωισμοί έπρεπε να μείνουν στην άκρη. Διότι στη Βουλή μπορεί να εκπροσωπούν το κόμμα τους, αλλά πρώτα και κύρια τους πολίτες που τους στήριξαν με την ψήφο τους.