Γράφει η Ιουλία Σκούρτη

Ο ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε να στοιχηθεί πίσω από τον Νίκο Φίλη ο οποίος, αντί να καταδικάσει το «στημένο» επεισόδιο στην Καλαμάτα που προκλήθηκε από τη Νεολαία του κόμματος κατά της Κατερίνας Σακελλαροπούλου, όχι μόνο επιδοκίμασε την άθλια επίθεση αλλά εγκάλεσε την Πρόεδρο της Δημοκρατίας για υποκριτικές δηλώσεις «ανθρώπινης συμπαράστασης».

Αμετανόητοι. Βγαίνει την Τετάρτη ο Νίκος Φίλης (σ.σ.: ο Τσίπρας τον είχε διορίσει για κάποιο διάστημα υπουργό Παιδείας) και ενώ κάθε δημοκρατικός άνθρωπος θα περίμενε να καταδικάσει το «στημένο» επεισόδιο στην Καλαμάτα που προκλήθηκε από μέλη της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ κατά της ΠτΔ, λέει τα εξής: «Οταν συμβαίνουν όλα αυτά, είναι υποκριτικές οι δηλώσεις “ανθρώπινης συμπαράστασης” για την τραγωδία, που τελικά δεν είναι παρά ένα προαναγγελθέν έγκλημα. Και είναι κατανοητή η αγανάκτηση των πολιτών, ανάμεσά τους νέα παιδιά, στους οποίους απευθύνθηκε για “διάλογο” η Πρόεδρος της Δημοκρατίας και έλαβε αποστομωτικές απαντήσεις». Με λίγα λόγια, ο Φίλης αφενός επιδοκιμάζει την άθλια επίθεση προς την Κατερίνα Σακελλαροπούλου από στελέχη της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ και αφετέρου εγκαλεί την ΠτΔ για υποκριτικές δηλώσεις «ανθρώπινης συμπαράστασης». Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Νίκος Φίλης στις εκλογές της 21ης Μαΐου δεν κατάφερε να εκλεγεί βουλευτής στην Α΄Αθηνών όπου ήταν υποψήφιος.

Εδωσε «γραμμή»


Μετά από λίγες ώρες ακούμε (τηλεόραση ΣΚΑΪ) ένα ακόμη προβεβλημένο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ να λέει περίπου τα ίδια με τον Φίλη. Ο λόγος για τον Πάνο Σκουρλέτη, ο οποίος και δεν βρήκε να πει μια κουβέντα για τα... καμώματα των μελών του κόμματος εναντίον του ανώτατου πολιτειακού θεσμού της χώρας και είπε κάτι για τα παιδιά που «διαμαρτυρήθηκαν», καθώς κι ότι δεν «βλέπει» κάτι μεμπτό στη συμπεριφορά τους. Συγκεκριμένα, μιλώντας χθες το πρωί στον ΣΚΑΪ, ερωτηθείς αν τον εκφράζουν αυτές οι θέσεις των νεολαίων του ΣΥΡΙΖΑ, απάντησε… περιχαρής: «Εγώ χάρηκα που η Πρόεδρος της Δημοκρατίας γύρισε πίσω και απέναντι σε διαμαρτυρόμενους νεολαίους, ανεξάρτητα πού ανήκουν, αισθάνθηκε την ανάγκη να κουβεντιάσει μαζί τους. Αυτό είναι καλό σημάδι. Δεν είδα κανένα επιλήψιμο ούτε από τη μεριά των νέων ανθρώπων, να οργίζονται. Αλίμονο αν οι νεολαίοι μας κάθονται απαθείς. Σας αρέσει δηλαδή να βλέπετε χούλιγκαν στο γήπεδο να παθιάζονται με την οποιαδήποτε ομάδα; Εμένα με ενδιαφέρει να βλέπω ανήσυχους ανθρώπους και να θέτουν ερωτήματα».

Στην παρατήρηση-ερώτηση του Δημήτρη Οικονόμου ότι «εγώ άκουσα χούλιγκαν νεολαίους να βρίζουν την ΠτΔ, να λένε ότι είναι συνυπεύθυνη, ότι σκοτώνονται παιδιά. Δεν είναι χουλιγκανισμός αυτός;», ο Σκουρλέτης ήταν κατηγορηματικός: «Οχι, όχι, θα πρέπει να εστιάζουμε στο πραγματικό ζήτημα, στην τραγωδία».

Αυτή λοιπόν είναι η γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ, όπως την εκπέμπουν κορυφαία στελέχη. Και μετά διαμαρτύρονται οι του ΣΥΡΙΖΑ όταν οι πολιτικοί τους αντίπαλοι λένε πως συμπεριφορές σαν αυτές των μελών της Νεολαίας της Κουμουνδούρου παραπέμπουν σε κόμμα περιθωρίου και διαμαρτυρίας.