Σε μία νέα απαράδεκτη προσωπική και προσβλητική επίθεση με χυδαίους χαρακτηρισμούς στα όρια της εισαγγελικής έρευνας, προς τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη προέβη μέσω ανακοίνωσης του ο ΣΥΡΙΖΑ, χρησιμοποιώντας λάσπη και Fake News, με αφορμή το περιστατικό με τον Λευτέρη Αυγενάκη.

Μακριά από την πολιτική κριτική, η ανακοίνωση αμφιβάλλει για την προσωπική ηθική του Κυριάκου Μητσοτάκη, ρίχνοντας ακόμα μία φορά το πολιτικό επίπεδο.

«Είναι αστείο ο Π. Μαρινάκης να παρουσιάζει τον Κυριάκο Μητσοτάκη ωσάν να κραδαίνει τη ρομφαία της ηθικής με αφορμή την περίπτωση Αυγενάκη», ισχυρίζεται σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Ο άτοπος συλλογισμός

Με έναν άτοπο συλλογισμό, φαίνεται πως δεν γνωρίζουν πως λειτυργούν θεσμικά τα κόμματα, αφού κατηγορεί «Το "νευρικό" πρώην υπουργό τον απέπεμψαν μόνο αφού δημοσιοποιήθηκε το σχετικό βίντεο και ενώ είχαν ενημερωθεί νωρίτερα, όπως ο ίδιος παραδέχθηκε. Επιπλέον, μπορεί να λέει τώρα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ότι ο Λ. Αυγενάκης δεν θα πολιτευτεί ξανά με ψηφοδέλτιο της ΝΔ, αλλά αν είναι έτσι, γιατί δεν ανακοινώνουν κι επίσημα τη διαγραφή του από το κυβερνών κόμμα;», διερωτάται ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

«Η ΝΔ παραμένει ηθικά εκτεθειμένη, και όχι μόνο για την περίπτωση Αυγενάκη. Να θυμίσουμε ξανά πώς καλύπτει η κυβέρνηση τα στελέχη της που εμπλέκονται π.χ. στην υπόθεση των μπαζώματος των Τεμπών;», συνεχίζει και καταλήγει:

«Για τα υπόλοιπα που είπε σήμερα ο Π. Μαρινάκης, περί κωλοτούμπας και αγάπης για την καρέκλα, μάλλον δεν χρειάζεται απάντηση. Η προσπάθεια του κυβερνητικού εκπροσώπου να ξυπνήσει αντιΣΥΡΙΖΑ αντανακλαστικά είναι καταδικασμένη σε αποτυχία».