Τα πρώτα σύννεφα άρχισαν να παρατηρούνται στη σχέση Στέφανου Κασσελάκη και Σωκράτη Φάμελλου, διότι αυτή η άτυπη δυαρχία στον ΣΥΡΙΖΑ δημιουργεί προβλήματα συνεννόησης αλλά και καχυποψία από τον πρώτο κιόλας μήνα συγκατοίκισης στην Κουμουνδούρου.

Σύμφωνα με τη στήλη Θεωρείο της Καθημερινής της Κυριακής, στο εσωτερικό του επιτελείου του νέου αρχηγού άρχισαν οι πρώτες αψιμαχίες μεταξύ των συνεργατών Κασσελάκη. Ο βουλευτής, Πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ και θεσμικός αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Σωκράτης Φάμελλος, φοβάται για το μέλλον του, διότι αφενός δεν υπήρξε επιλογή Κασσελάκη για την θέση του Προέδρου της Κ.Ο., αφετέρου βλέπει τον ρόλο του να παραγκωνίζεται με την τοποθέτηση του Παύλου Πολάκη ως επόπτη της κοινοβουλευτικής ομάδας.

Η σχέση Σωκράτη Φάμελλου και Δώρας Αυγέρη

Πρόβλημα στη σχέση των δύο ανδρών αποτελεί επίσης το γεγονός ότι ο νέος αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ εμπιστεύεται πλήρως την νέα εκπρόσωπο τύπου του κόμματος, Δώρα Αυγέρη, η οποία πολιτεύεται στην ίδια περιφέρεια (Β’ Θεσσαλονίκης) με τον Σωκράτη Φάμελλο. Η τελευταία δεν κατάφερε να εκλεγεί, ωστόσο πλέον απολαμβάνει την εύνοια του αρχηγού του κόμματος και συμμετέχει σε όλες τις κρίσιμες αποφάσεις, γεγονός που δημιουργεί ανασφάλεια στον Σωκράτη Φάμελλο για το εκλογικό του μέλλον. Μάλιστα αυτή η καχυποψία μεταξύ των δύο πολιτικών δεν θα αργήσει να φανεί και στη λειτουργία του κόμματος, καθώς η πλευρά Φάμελλου άρχισε ήδη να εκφράζει παράπονα για τη λειτουργία της ηγετικής ομάδας.

Σαν να μην έφταναν οι τάσεις διάσπασης στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης από την αριστερή πτέρυγα, τώρα άρχισαν και τα προβλήματα στην ηγετική ομάδα της Κουμουνδούρου. Το μόνο σίγουρο είναι ότι με τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα πλήξουμε ποτέ, διότι στην αριστερά αρέσκονται στις μηχανορραφίες και τα υπόγεια χτυπήματα.