Μετά την σοκαριστική υπόθεση ξυλοδαρμού της τρανς στο Γκάζι από οδηγό ταξί, θύμα ρατσιστών έπεσε αυτή τη φορά μία σεξεργάτρια στη λεωφόρο Συγγρού.

Το τρανς μοντέλο, Νάνσυ Γκάλος, μίλησε για τον ξυλοδαρμό της ενώ εργαζόταν στη λεωφόρο Συγγρού στην κάμερα του ΑΝΤ1, καταγγέλλοντας πως οι δράστες ήθελαν να τη σκοτώσουν και όχι απλά να την χτυπήσουν.

Το τραγικό επεισόδιο καταγράφηκε από κάμερες κλειστού κυκλώματος. Στο βίντεο φαίνεται ένα αυτοκίνητο να παρκάρει σε ένα στενό κοντά στη λεωφόρο.

Τότε από το όχημα βγαίνει ένας άνδρας με λευκό μπλουζάκι που είναι ο οδηγός και ο τσιλιαδόρος της συμμορίας, δύο άνδρες και μία γυναίκα, φορώντας όλοι κουκούλα στο κεφάλι.

Οι δράστες φαίνονται να βγαίνουν από το πλάνο και να τρέχουν προς την 19χρονη. Τότε ακριβώς ξεκινούν να της πετούν πέτρες και μπουκάλια. Από την επίθεση η κοπέλα σώθηκε τελευταία στιγμή καθώς κατάφερε να μπει γρήγορα στο αυτοκίνητό της, έχοντας τραυματιστεί ελαφρά στο πόδι.

Αυτό το επεισόδιο είναι το 3ο που συμβαίνει σε βάρος τρανς ατόμων μέσα σε μόνο 10 ημέρες.

Στις 26 Σεπτεμβρίου ένας οδηγός ταξί χτύπησε άγρια μία τρανς γυναίκα από την Βραζιλία στο Γκάζι και στις 5 Οκτωβρίου μία τρανς γυναίκα και εργάτρια του σεξ δέχθηκε 20 μαχαιριές από έναν άνδρα και πάλι στη λεωφόρο Συγγρού. Η κατάστασή της παραμένει κρίσιμη.

Το 2023 συνέβησαν 158 περιστατικά βίας με ρατσιστικά κίνητρα, εκ των οποίων τα 61 σε βάρος ατόμων της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας σύμφωνα με το δίκτυο καταγραφής περιστατικών ρατσιστικής βίας