Πρέπει να σε λένε Τσίπρα για να λες, κατάμουτρα, στον ελληνικό λαό ότι σώθηκαν ζωές με τις εκκενώσεις, αλλά «δεν μπορούμε να βάζουμε τον πήχυ τόσο χαμηλά». Αλήθεια, τόσο χαμηλά βάζει την ανθρώπινη ζωή ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ ή μήπως (όπως συχνά συμβαίνει με τον Τσίπρα), άλλο είχε στο μυαλό του, άλλο ήθελε να πει και στο τέλος κάτι άλλο είπε;
Πρέπει να σε λένε Τσίπρα για να “ξεχνάς” ότι στο Μάτι το 2018, που δεν υπήρχε το 112 και δεν έγιναν εκκενώσεις, είχαμε 102 νεκρούς. Ωστόσο, οι οικογένειες των θυμάτων, οι φίλοι τους, οι Ματιώτες και ο λαός δεν ξεχνούν κι ούτε ποτέ θα ξεχάσουν τι έκανε και κυρίως τι δεν έκανε η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ με τον Τσίπρα πρωθυπουργό.
Πρέπει να σε λένε Τσίπρα για να κουνάς το δάχτυλο στην σημερινή κυβέρνηση για την πανδημία, τις πυρκαγιές και τις φυσικές καταστροφές. Κι αυτό για 2 λόγους.
Ο πρώτος έχει να κάνει με το ότι ο Μητσοτάκης δεν κρύφτηκε, όπως έκανε ο Τσίπρας το 2018, ο οποίος μάλιστα λίγες ημέρες μετά την φονική τραγωδία στο Μάτι “συνελήφθη” να κάνει διακοπές σε κότερο γνωστού εφοπλιστή.
Ο δεύτερος λόγος αφορά την αυτοκριτική και τη συγνώμη του σημερινού πρωθυπουργού για τα λάθη και τις παραλείψεις του κρατικού μηχανισμού. Δεν είπε ποτέ ο Μητσοτάκης ότι “όλα τα κάναμε καλά”, ούτε έστησε καμιά συνέντευξη-παρωδία, όπως έκανε ο Τσίπρας το μοιραίο βράδυ της 23ης Ιουλίου 2018, ούτε έβαλε τους υπουργούς του να δείχνουν γελοία σχεδιαγράμματα (βλ. 2018 με Παππά, Τζανακόπουλο, Τόσκα και την υπόλοιπη συριζαϊκή κομπανία) κι ούτε βγήκε να πει στους πολίτες ότι… περίπου “φταίνε” οι ίδιοι που κάηκαν, όπως έκαναν τον Ιούλιο και τον Αύγουστο του 2018 κάτι κυβερνητικά στελέχη των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ-όνομα και μη χωριό.
Συμπέρασμα: Ευτυχώς που στο τιμόνι της χώρας υπάρχει ο Κυρ. Μητσοτάκης και όχι ο “σκαφάτος” ο Τσίπρας. Ευτυχώς που η χώρα έχει στην περίοδο της πανδημίας πρωθυπουργό τον Μητσοτάκη και όχι τον λαϊκιστή Τσίπρα που άγεται και φέρεται από κάτι σταλινικά σταγονίδια και κάτι ψεκασμένα και ανεμβολίαστα στελέχη του.
Κλείνοντας, να σημειώσουμε ότι είναι δικαίωμα του Τσίπρα να “κάνει πολιτική” με fake news, μπόλικο λαϊκισμό και ανέξοδη κριτική. Μην έχει όμως και την απαίτηση ο λαός να τον παίρνει στα σοβαρά.
Μια φορά εξαπατήθηκε ο λαός, το 2015. Δεύτερη φορά δεν θα υπάρξει.