Το Παίδων επισκέπτεται σήμερα το πρωί ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, συνοδευόμενος από τον υπουργό Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, προκειμένου να δει από κοντά τις εργασίες που έχουν γίνει στο νοσοκομείο, στο πλαίσιο της αναβάθμισης των υποδομών υγείας και των υπηρεσιών προς τους πολίτες που έχει δεσμευτεί η κυβέρνηση.

Σημειώνεται ότι στο νοσοκομείο Παίδων έχουν ήδη ολοκληρωθεί οι εργασίες στα χίλια τετραγωνικά μέτρα του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών, το οποίο είναι σε λειτουργία και απομένει η παράδοση άλλων εξακοσίων. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα διαπιστώσει τον εκσυγχρονισμό των υποδομών και της δουλειάς που γίνεται σε έναν κρίσιμο τομέα της καθημερινότητας, αυτόν της υγείας, ο οποίος αποτελεί και προσωπικό του στοίχημα για τη δεύτερη κυβερνητική θητεία.

Στο πλαίσιο αυτό, η κυβέρνηση προχωρά σε ανακαινίσεις νοσοκομείων και κέντρων υγείας με χρήματα από το Ταμείο Ανάκαμψης ώστε να βελτιωθούν οι υποδομές τους. Υπενθυμίζεται ότι συνολικά έχει σχεδιαστεί η ανακαίνιση ενενήντα δύο νοσοκομείων, συμπεριλαμβανομένων εξήντα τριών Τμημάτων Επειγόντων Περιστατικών (Τ.Ε.Π. ) και εκατόν εξήντα τεσσάρων Κέντρων Υγείας και Πολυδύναμων Περιφερειακών Ιατρείων.

Τα έργα του Ταμείου Ανάκαμψης που εκτελούνται από το υπουργείο Υγείας προσεγγίζουν το 1,5 δισ. ευρώ και ήδη έχουν αρχίσει να παραδίδονται οι ανακαινισμένες πτέρυγες ή τα νέα τμήματα επειγόντων περιστατικών σε νοσοκομεία όπως το Κρατικό Νίκαιας, το Αττικό, το Μεταξά και το Παίδων Αγία Σοφία. Ανάλογες εργασίες πραγματοποιούνται και στα Κέντρα Υγείας. Σε 113 έχουν υπογραφεί ήδη συμβάσεις ανάθεσης έργων, 27 βρίσκονται σε διαγωνιστική διαδικασία και 24 σε στάδιο μελέτης-ωρίμανσης.