Μετά την ταπείνωση της Πέμπτης, όταν ο πρόεδρος των «Σπαρτιατών» Βασίλης Στίγκας μίλησε στη Βουλή χωρίς να είναι παρών κανένας από τους βουλευτές του, ήρθε η επόμενη ημέρα και η δημόσια παραδοχή αυτού που όλοι γνωρίζουν αλλά κανένας δεν είχε πει ανοιχτά: ότι πραγματικός αρχηγός του κόμματος είναι ο έγκλειστος Ηλίας Κασιδιάρης

Το παραδέχτηκε ανοιχτά την Παρασκευή ο ίδιος ο Βασίλης Στίγκας, ο οποίος είπε σε συνέντευξη του στο Action24, ότι βουλευτές του κόμματος κάνουν τακτικά το δρομολόγιο Αθήνα - Δομοκός για να πάρουν οδηγίες από τον Κασιδιάρη και να υποβάλλουν τα σέβη τους. «Δεν ξέρω αν έπαιρναν γραμμή, δεν θέλω να μιλήσω, ο νοών νοείτω» είπε και απείλησε με περισσότερες διαγραφές, μετά τις τρεις που ήρθαν μετά την κοινοβουλευτική ανταρσία της Πέμπτης. «Όσοι ξεπεράσουν τα εσκαμμένα και δεν συμμορφωθούν με τις διατάξεις του κόμματος, βεβαίως θα διαγράψω και άλλους. Το πανηγύρι κάποια στιγμή πρέπει να σταματήσει» απάντησε, μολονότι είναι αμφίβολο αν θα ενδιαφερθεί ιδιαίτερα γι' αυτό κάποιος από τους βουλευτές που θα εκδιωχθούν από την κοινοβουλευτική ομάδα. 

Για το αν ο ίδιος έχει επικοινωνία με τον Ηλία Κασιδιάρη, ο Ηλίας Στίγκας απάντησε: «Όχι δεν έχω μιλήσει με τον Κασιδιάρη. Μια φορά μετά τις εκλογές που μου ευχήθηκε και αυτό ήταν όλο, σε τηλέφωνο τρίτου».

Υπενθυμίζεται ότι στη συνεδρίαση της Βουλής της Πέμπτης, ο Βασίλης Στίγκας μίλησε για Greek Mafia και «Δον Κορλεόνε», αναφερόμενος στα κέντρα που καθοδηγούν τους απόντες βουλευτές του και στη συνέχεια διέγραψε τους Ιωάννη Δημητροκάλλη, Χαράλαμπο Κατσιβαρδά και Ιωάννη Κόντη. «Η σημερινή παράσταση Στίγκα στην Ολομέλεια της Βουλής, είχε σκηνοθετηθεί από την κυβέρνηση, τον οποίο χρησιμοποίησε ως πιόνι. Οι αισχρές και συκοφαντικές δηλώσεις του σε βάρος εκλεγμένων βουλευτών, προσβάλλουν πρωτίστως τους 250.000 ψηφοφόρους μας που είναι οι μόνοι στους οποίους λογοδοτούμε» απάντησαν όλοι οι βουλευτές, διεγραμμένοι και μη, των «Σπαρτιατών».