«Επιδίωξη όλων μας πρέπει να είναι όχι απλά να χάσει ο Μητσοτάκης, αλλά να οδηγήσουμε τη δεξιά πολιτική σε ήττα», είπε ο υποψήφιος για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Στέφανος Τζουμάκας, στην ομιλία του στο Διαρκές Συνέδριο του κόμματος.

«Με γνώση, εντιμότητα και αξιοπιστία για την στροφή του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ προς μια νέα πολιτική και κοινωνική πλειοψηφία. Εμπρός για ένα ρεύμα νίκης, στη στρατηγική κυβερνητικού κόμματος», τόνισε.

Ο κ. Τζουμάκας δήλωσε αισιόδοξος, είπε ότι «μπορούμε να προχωρήσουμε σε υπέρβαση, με ενότητα και στροφή σε πολιτικές αξιοπιστίας και εναλλακτικής λύσης, όλοι μαζί, με τη θέληση του λαού και της νεολαίας, μπορούμε να οδηγήσουμε τη χώρα σε μια προοδευτική στρατηγική εξόδου από τη κρίση».

Πρόσθεσε ότι «είμαστε πολιτική δύναμη μαχόμενων ανθρώπων» κι ότι «μας εμπνέουν και μας κινητοποιούν οι ιδεολογικές και πολιτικές μας αρχές, οι πολιτικές μας δυνατότητες, η θέληση για συμμετοχή σε πολιτικούς και κοινωνικούς αγώνες». «Έχουμε θέσεις και σχέδιο, ήδη έχουμε ξεκινήσει την πολιτική μας κινητοποίηση σε πανελλαδική κλίμακα για να αποτελέσουμε την προοδευτική και δημοκρατική λύση στη χώρα», τόνισε.

Σημείωσε ότι οι αυτοδιοικητικές εκλογές είναι πολιτικές εκλογές σε εθνική κλίμακα, είναι «σπουδαία πολιτική μάχη και θα πρέπει να είμαστε όλοι στην πρώτη γραμμή αυτού του αγώνα για να δώσουμε το πρώτο δείγμα μιας δημοκρατικής νίκης και να οδηγήσουμε σε ήττα τη συντηρητική πλευρά».

«Όχι για να πέσει -γιατί δεν είναι δέντρο ούτε τείχος- αλλά να τη ρίξουμε εμείς», σχολίασε. Υποστήριξε ότι μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να έχει νικηφόρα αποτελέσματα σε αυτοδιοικητικά ψηφοδέλτια σε αρκετές περιπτώσεις.

Ο κ. Τζουμάκας είπε ότι με την ηγεσία του Αλέξη Τσίπρα ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ καθιερώθηκε στη συνείδηση των πολιτών και αποτέλεσε φορέα αλλαγής και προόδου, υπεράσπισης των λαϊκών και εθνικών συμφερόντων και πως τώρα «χρειάζεται να ορίσουμε πού θέλουμε να οδηγήσουμε τη χώρα». Τόνισε ότι δεν αρκεί ο αντικυβερνητισμός και πως μεγαλύτερη σημασία έχει ο αυτοπροσδιορισμός.