Στις 9 Ιουνίου έχουμε ευρωεκλογές και όχι εθνικές εκλογές. Για να μετατραπούν σε πρόκριμα εθνικών εκλογών οι ευρωεκλογές θα πρέπει να υπάρχουν δραματικές ανατροπές. Επίσης, οι επόμενες εθνικές εκλογές είναι –σύμφωνα με το σύνταγμα– σε τρία χρόνια. Αυτά είναι τα δεδομένα. Η πραγματικότητα. Οπότε αυτά που τάζει ο Στέφανος Κασσελάκης δεν αφορούν αυτές τις εκλογές, αλλά τις εθνικές.

Τότε τι νόημα έχουν; Κανένα. Όπως και αυτά που λέει. Γιατί το κάνει; Μα για έναν απλό λόγο. Πετά λάσπη προκειμένου να προκαλέσει έστω κάποια ρωγμή στην κυβέρνηση και στον πρωθυπουργό. Να πιαστεί από κάπου για να επιβιώσει πολιτικά ο ίδιος. Είναι σαφές πως ποντάρει σε ενδεχόμενη αποσταθεροποίηση. Όχι λόγω κάποιας ανατροπής που ονειρεύεται, αλλά μιας μείωσης ποσοστών που θα επιτρέψει στην αντιπολίτευση να κάνει τον γνωστό… ανταρτοπόλεμο πετώντας πέτρες στην ίδια τη χώρα.

«Όταν μας εξουσιοδοτήσει ο ελληνικός λαός, αυτή η εικόνα θα γίνει το παρελθόν στο οποίο η Ελλάδα δεν θα επιστρέψει ποτέ» αναφέρει σε ανάρτησή του για το θέμα των εφημεριών των νοσοκομείων και τα προβλήματα που δημιουργούνται σε ορισμένες περιπτώσεις. Δεν είναι η μόνη περίπτωση που δίνει… λύση. Έχει λύσεις για όλα. Για την οικονομία, την ανεργία, τη φορολογία, την Υγεία, την Παιδεία, την υπογεννητικότητα, το δημογραφικό, τα νησιά, τα βουνά, τις πεδιάδες τα ημιορεινά, ό,τι μπορεί να φανταστεί κανείς.

Δεν είναι υποσχέσεις αυτά που λέει, υποστηρίζει. Μπορεί να τα κάνει, υποστηρίζει. Άλλωστε για αυτό έχει δίπλα του ικανά στελέχη, στα οποία όμως δείχνει να έχει βγάλει ένα είδος απαγορευτικού. Να μη θέλει πολλά πολλά. Σπάνια και λίγοι τον ακολουθούν εκτός από τον Ναύαρχο. Ένας είναι ο Ναύαρχος. Τον λένε Ευάγγελο Αποστολάκη, αλλά όπως είπε ο Στέφανος Κασσελάκης από εδώ και πέρα θα τον φωνάζουν όλοι Ναύαρχο. Το είπε στα γενέθλιά του πάνω από την τούρτα-έκπληξη που του έκαναν με ένα καράβι, μάλλον πολεμικό, μάλλον κάτι σχετικό.

Το θέμα δεν είναι αυτό βέβαια. Είναι οι λύσεις. Έχει και για τα εθνικά θέματα, έχει για τα Ελληνοτουρκικά και γι' αυτό που ανέκυψε με τη Βόρεια Μακεδονία. Μην κοιτάτε που τρέχει να θέσει θέμα υπογραφής των μνημονίων που εκκρεμούν ώστε να μπορούν οι γείτονες να προχωρήσουν χωρίς να υπολογίζουν την Ελλάδα πατώντας πάνω στις μαύρες τρύπες της Συμφωνίας των Πρεσπών που ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας έφεραν δεσμεύοντας στην κυριολεξία την Ελλάδα. Αυτό είναι άλλο θέμα. Δεν τον αφορά.

Όπως και να έχει, ο Στέφανος Κασσελάκης ήρθε να μας σώσει. Έχει τον τρόπο. Δεν το λέει απλά για να μην τον αντιγράψουν. Προς το παρόν ασχολείται με την Ευρώπη και τις ευρωεκλογές, χωρίς όμως να μιλάει γι' αυτές και το διακύβευμά τους. Και αυτό το κάνει και πάλι για να μην τον αντιγράψουν. Θα μας τα πει όλα μετά τις ευρωεκλογές. Όταν, όπως φαίνεται, θα δώσει και το πόθεν έσχες του, αφού ο καιρός περνά και δεν το έχουμε δει ακόμη…