Την ώρα που κουνά το δάχτυλο σε πολιτικούς αντιπάλους, την ώρα που στοχοποιεί τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη –ο οποίος καταθέτει πόθεν έσχες και έχει ελεγχθεί ενδελεχώς και από την κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα– ο Στέφανος Κασσελάκης, ο –κατά δήλωσή του– διαφανής πολιτικός, αποφεύγει με μεγάλη προσοχή να δημοσιοποιήσει το πόθεν έσχες του κρυπτόμενος πίσω από τις καταληκτικές ημερομηνίες που προβλέπονται ως προς την κατάθεσή του. Νόμιμο; Ίσως. Ηθικό; Εξαρτάται πώς βλέπει κανείς την ηθική. Πώς γίνεται δηλαδή ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ να χυδαιολογεί σε βάρος του πρωθυπουργού και να ψεύδεται δημοσίως υποστηρίζοντας ότι διαθέτει «δεκάδες διαμερίσματα» και ο ίδιος να μη δίνει… λογαριασμό. Να μην επιτρέπει στους ψηφοφόρους να γνωρίζουν πώς απέκτησε τα περιουσιακά στοιχεία που δηλώνει πως διαθέτει.

Μπορεί τελευταία να υποστηρίζει πως δεν είναι πλούσιος, αλλά απλά «ευκατάστατος», μπορεί να δηλώνει ότι απέκτησε οικονομική… άνεση τα δυο τρία τελευταία χρόνια, έχει όμως πει και άλλα πολλά. Πριν από τις τελευταίες πιο… ταπεινές δηλώσεις. Για παράδειγμα, έχει πει πως μπορεί να ζει άνετα για την υπόλοιπη ζωή του χωρίς να δουλέψει. Και αυτό έχοντας ήδη αγοράσει ένα διαμέρισμα αξίας 1,8 εκατ. ευρώ στο Κολωνάκι, έχει δανείσει με μεγάλη άνεση το κόμμα του –χρήματα που του επιστράφηκαν, χωρίς όμως να ξέρει κανείς αν τελικά μπήκαν στον εταιρικό λογαριασμό από τον οποίο βγήκαν– και διάγει βίον άνετο και πλουσιοπάροχο, ο οποίος ουδόλως περιγράφεται από τη λέξη… ευκατάστατος.

Σε κάθε περίπτωση, η επιτυχία δεν είναι κατακριτέα. Αρκεί όλα να είναι εντάξει αφού ο ίδιος έχει σηκώσει τη ρομφαία της κάθαρσης, αυτήν που ο Αλέξης Τσίπρας και η πρώτη φορά Αριστερά του ηθικού πλεονεκτήματος άφησαν φεύγοντας στα δώματα της Κουμουνδούρου. Διότι όπως και ο ίδιος ο Στέφανος Κασσελάκης δηλώνει είναι διαφανής. Ως πολιτικός αρχηγός οφείλει να το δείξει και στους πολίτες. Ειδικά εν όψει εκλογών.
Τα κυβερνητικά στελέχη και τα στελέχη της κυβερνώσας παράταξης ορθώς θέτουν το θέμα. Όταν περιφέρεσαι με υψωμένο τον δείκτη, οφείλεις να είσαι εντάξει. Όχι απέναντι στους πολιτικούς αντιπάλους, αλλά απέναντι στους πολίτες, στους οποίους και απευθύνεσαι με στόμφο. Διαφορετικά, δημιουργείται η εντύπωση ότι κάτι έχεις να κρύψεις.

Ο Στέφανος Κασσελάκης έχει «μπερδέψει» λίγο την κατάσταση. Μόνος του. Με τις δηλώσεις τους αναφορικά με τις εταιρείες του, με τις συμμετοχές του και όλα τα υπόλοιπα. Ακόμη περισσότερο με τις αναφορές του για το πότε θα καταθέσει ή θα δημοσιοποιήσει το πόθεν έσχες. Τελευταία του αναφορά ήταν πως έχει υποχρέωση μέχρι την 30ή Ιουνίου. Μετά εμφανίσθηκε η Βούλα Κεχαγιά δηλώνοντας ότι θα κατατεθεί το πόθεν έσχες πριν από τις ευρωεκλογές. Έκτοτε σιωπή…Επίσης τις τελευταίες ημέρες, όταν τα κυβερνητικά στελέχη μιλούν για το πόθεν έσχες του, ο ίδιος ή πετά την μπάλα στην εξέδρα ή αμολάει χαρταετό – συχνά αμφότερα. Και βγαίνει στην επίθεση με... Τέμπη και φέτα. Εσχάτως δε και με... απορρυπαντικά.

Υγ.: Προσοχή για όσους καταθέτουν πόθεν έσχες, ειδικά για πρώτη φορά και δεν… γνωρίζουν. Κατατίθενται και τα περιουσιακά στοιχεία καθώς και η οικονομική κατάσταση και των συζύγων…