Σε μια επίδειξη συμπεριφοράς «σταλινικού τύπου» προχώρησε η βουλευτής και εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Δώρα Αυγέρη, στη συνέντευξη που παραχώρησε στον ΑΝΤ1 και στον δημοσιογράφο Γιώργο Παπαδάκη. Καθ' όλη τη διάρκεια της συνέντευξης, η κυρία Αυγέρη ήταν μόνη με τον Γιώργο Παπαδάκη, με την απουσία των δημοσιογράφων, που παραδοσιακά πλαισιώνουν τις πρωινές ενημερωτικές εκπομπές, να είναι αισθητή.

Όταν η συνέντευξη τελείωσε και πέρασαν στο στούντιο οι επόμενοι καλεσμένοι του Γιώργου Παπαδάκη, ο Νίκος Ρωμανός από τη ΝΔ, η Όλγα Γεροβασίλη από τον ΣΥΡΙΖΑ και ο Μανώλης Συντυχάκης από το ΚΚΕ, μαζί με τους δημοσιογράφους Κάτια Μακρή και Ανδρέα Παπαδόπουλο, ο Γιώργος Παπαδάκης αποκάλυψε και τον λόγο για τον οποίο δεν πλαισιωνόταν από τους δημοσιογράφους, κατά τη συνέντευξη της Δώρας Αυγέρη: είχε υπάρξει συνεννόηση με τον αρχισυντάκτη της εκπομπής, να μην δεχτεί ερωτήσεις η Δώρα Αυγέρη από άλλους δημοσιογράφους πέραν του Γιώργου Παπαδάκη, αλλιώς θα αποχωρούσε από την εκπομπή.

Είναι σαφές ότι στον ΣΥΡΙΖΑ υπάρχει μεγάλη δυσανεξία στις ερωτήσεις, για τον εμφύλιο στο εσωτερικό του. Όμως, το να αποκλείσει κάποιος δημοσιογράφους, ιδίως από τη στιγμή που προέρχεται από την δημοσιογραφία -όπως η Δώρα Αυγέρη- είναι πολύ προβληματικό. Είναι δείγματα γραφής για το τι θα επακολουθήσει, εάν ποτέ γίνει το δυστύχημα και καταλήξει να γίνει Πρωθυπουργός της χώρας μας ο Στέφανος Κασσελάκης. Είναι μείζον δείγμα αλαζονείας, αυταρχισμού και δυσανεξίας -ούτε καν στην κριτική- αλλά στην δημοσιογραφική έρευνα. Ίσως τελικά να μην ήταν υπερβολή, ο τρόπος με τον οποίον αποκάλεσε τον Στέφανο Κασσελάκη, ο Νίκος Σαραντάκος προχθές στο Twitter/X, «Μπενίτο Κασελίνι». Τα πρώτα δείγματα γραφής του νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και του περιβάλλοντός του, είναι εξόχως ανησυχητικά. 

Η δήλωση Παπαδάκη

Γιώργος Παπαδάκης: «Οι αγαπημένοι μου φίλοι, η Κάτια Μακρή και ο Ανδρέας Παπαδόπουλος, που με αυτούς θα ξεκινήσω. Είχαμε προηγουμένως την εκπρόσωπο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, την κυρία Αυγέρη. Δεν ήταν -απολύτως- δεοντολογικό να μην έχουν τη δυνατότητα να κάνουν ερωτήσεις. Απολογούμαι. Ανεξάρτητα αν η συνεννόηση έγινε με αρχισυντάκτη ή όχι, να μην παρέμβει κανείς άλλος, την ευθύνη -μια και μοναδική- την έχω εγώ. Εάν γινόταν κάτι διαφορετικό, η κυρία Αυγέρη μπορεί και να αποχωρούσε. Θέλω να ζητήσω συγγνώμη από την Κάτια και τον Ανδρέα και να πω ότι και εμένα με ενόχλησε αυτή η στάση. Και να πω και κάτι που δεν θέλω να εκθέσω την κυρία Γεροβασίλη: ότι η κυρία Γεροβασίλη δεν θα το έκανε αν ήταν στη θέση της».