Σε αυτή τη δήλωση προχώρησε ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Σπίρτζης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ACTION 24, στους δημοσιογράφους Γιώργο Κακούση και Άννα Λιβαθυνού. Κληθείς να απαντήσει εάν πήρε άδεια από το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να εμφανιστεί στην εν λόγω εκπομπή, ο Χρήστος Σπίρτζης σκωπτικά απάντησε ότι είναι μέλος του "ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία", όταν γίνει στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ - Σταλινική Συμμαχία", τότε θα ζητήσει άδεια από το γραφείο Τύπου, ούτως ώστε να πάει σε ενημερωτική εκπομπή.

Το σχόλιο αφορά την απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη να ελέγξει πλήρως το ποια στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ θα παίρνουν δημόσιο βήμα, προκειμένου να σταματήσει να είναι στο επίκεντρο της επικαιρότητας ο εμφύλιος του ΣΥΡΙΖΑ. Εκτίμησε επίσης ότι όταν η συγκεκριμένη πρόταση συζητηθεί στα όργανα του κόμματος, θα «απορριφθεί μετ' επαίνων». Όλα αυτά όμως δείχνουν κινήσεις πανικού, αφού η συγκεκριμένη απόφαση έγινε στη σκιά των πρόσφατων δημοσκοπήσεων, που παρουσιάζουν τον ΣΥΡΙΖΑ να πέφτει στο 12% και τη δημοφιλία του Στέφανου Κασσελάκη να βρίσκεται κάτω κι από εκείνη του Κυριάκου Βελόπουλου!

Μπορεί ο Στέφανος Κασσελάκης να είναι πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μόλις έναν μήνα, αλλά έχει καταστήσει σαφές ότι πάσχει ακριβώς από το ίδιο πρόβλημα που έπασχε και ο Αλέξης Τσίπρας: επέμενε πεισματικά ότι ο γιαλός είναι στραβός, όχι ότι αυτός στραβά αρμενίζει.   

Η δήλωση Σπίρτζη

Γιώργος Κακούσης: «Κύριε Σπίρτζη που σας βλέπω εδώ κεφάτο και χαρούμενο αυτό το πρωινό, άδεια πήρατε από το γραφείο Τύπου σας, για να έρθετε στην εκπομπή; Ή θα έχουμε τίποτε περιπέτειες;» 

Χρήστος Σπίρτζης: «Όχι. Είμαι μέλος του "ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία". Μόλις γίνω στέλεχος του "ΣΥΡΙΖΑ - Σταλινική Συμμαχία", θα παίρνουμε άδεια για να βγαίνουμε στα κανάλια. Ακόμη δεν έχει μετασχηματιστεί ο ΣΥΡΙΖΑ σε ένα κόμμα που θα δίνει άδειες, για να βγαίνουν στα κανάλια τα στελέχη του. Μετά θα το συζητήσουμε».

Γιώργος Κακούσης: «Έτσι όπως το λέτε, καταλαβαίνω ότι μπορεί και να διαφωνείτε με αυτό το μέτρο».

Χρήστος Σπίρτζης: «Προφανώς διαφωνώ. Και θα τα πούμε όταν συνεδριάσουν τα όργανα».

Άννα Λιβαθυνού: «Άρα, εσείς δεν θα είστε στη δεξαμενή, αυτών των στελεχών που θα έχει στη διάθεσή του το γραφείο Τύπου;»

Χρήστος Σπίρτζης: «Θα ζητήσω να μην είμαι».

Γιώργος Κακούσης: «Θα ζητήσετε να μην είστε για να μην έχετε δημόσιες παρουσίες στα μέσα ενημέρωσης, ή για να έχετε όσες θέλετε εσείς;»

Χρήστος Σπίρτζης: «Γιατί είναι επιλογή του κάθε στελέχους, του κάθε κόμματος, του κάθε μέλους, εάν θα βγεί ή εάν δεν θα βγει σε κάποιο κανάλι».

Γιώργος Κακούσης: «Μετατρέπεται σε σταλινικό κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ του Στέφανου Κασσελάκη;»

Χρήστος Σπίρτζης: «Όχι, αλλά αυτά είναι τέτοια χαρακτηριστικά. Νομίζω δεν αρμόζουν σε δημοκρατικά, προοδευτικά κόμματα της κεντροαριστεράς. Παραπέμπουν αλλού. Προφανώς, όταν συζητηθεί στα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ, θα απορριφθεί κατά τη γνώμη μου, μετ' επαίνων».