Την επισήμανση ότι η «η ΝΔ, η παράταξη που ένωσε τους Ελληνες και έθεσε τέρμα στον δεύτερο εθνικό διχασμό, η παράταξη που πάντοτε έθετε πάνω απ’ όλα την πατρίδα και το δημόσιο συμφέρον, παρέμεινε επί μισό αιώνα στην πρώτη γραμμή της υπεράσπισης της Δημοκρατίας, της ελευθερίας της γνώμης, των εθνικών δικαίων, της αλήθειας, των ανθρωπιστικών αξιών, του κοινοβουλευτισμού» κάνει η Σοφία Βούλτεψη, με δήλωσή της στο «Μανιφέστο» για τα 50 χρόνια της Νέας Δημοκρατίας.

Η υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, βουλευτής Β3 Νοτίου Τομέα Αθηνών και δημοσιογράφος υπογραμμίζει δε πως η ΝΔ «συνεχίζει να κρατά το τιμόνι της χώρας με αρχηγό και πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τον συνεπή πολιτικό που έχει εξασφαλίσει τη λαϊκή εμπιστοσύνη και νομιμοποίηση».

Αναλυτικά η Σοφία Βούλτεψη σημειώνει στο «Μανιφέστο»:

«Τα 50 χρόνια από την ίδρυση της ΝΔ γιορτάζονται μαζί με τα 50 χρόνια από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην πατρίδα μας. Δεν είναι σύμπτωση. ΝΔ και Δημοκρατία πορεύτηκαν μαζί από την πρώτη στιγμή, γιατί ο ιδρυτής της, ο εθνάρχης Κωνσταντίνος Καραμανλής, αποκατέστησε τη Δημοκρατία με συγκεκριμένες κρίσιμες αποφάσεις: Ελεύθερη λειτουργία όλων των κομμάτων, ελεύθερη άσκηση των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων, οικονομική ευημερία για όλους, σεβασμός προς τους πολίτες όταν αυτοί έρχονται σε επαφή με τη δημόσια διοίκηση, εθνικές λύσεις στα εθνικά ζητήματα... Η ΝΔ, η παράταξη που ένωσε τους Ελληνες και έθεσε τέρμα στον δεύτερο εθνικό διχασμό, η παράταξη που πάντοτε έθετε πάνω απ’ όλα την πατρίδα και το δημόσιο συμφέρον, παρέμεινε επί μισό αιώνα στην πρώτη γραμμή της υπεράσπισης της Δημοκρατίας, της ελευθερίας της γνώμης, των εθνικών δικαίων, της αλήθειας, των ανθρωπιστικών αξιών, του κοινοβουλευτισμού. Χωρίς ποτέ να παρεκκλίνει από τις αρχές και τις αξίες της. Χάρη σ’ αυτήν τη συνέπεια, η ΝΔ στάθηκε όρθια, την ώρα που οι κάθε λογής δημαγωγοί γκρεμίζονταν ανάμεσα στα ερείπια των ψεμάτων και του λαϊκισμού τους. Και συνεχίζει να κρατά το τιμόνι της χώρας με αρχηγό και πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τον συνεπή πολιτικό που έχει εξασφαλίσει τη λαϊκή εμπιστοσύνη και νομιμοποίηση».