Κατηγορηματικός ότι «θα απορροφήσουμε το μεγαλύτερο ποσοστό των αυξήσεων τηρώντας πιστά τη δέσμευσή μας για στήριξη των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων της χώρας για όσο χρειαστεί» εμφανίζεται ο Κώστας Σκρέκας μιλώντας στα Νέα.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος σημειώνει πως «ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ξεκαθαρίσει ότι θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να θωρακίσουμε τους καταναλωτές από το τεράστιο κύμα της ακρίβειας την οποία προκάλεσε ο καταστροφικός πόλεμος που κήρυξε η Ρωσία».

Σύμφωνα με τον Κώστα Σκρέκα, «το νέο μέτρο αναστολής εφαρμογής της ρήτρας αναπροσαρμογής που νομοθετήσαμε παράλληλα με τον μηχανισμό χονδρεμπορικής γνωστοποιεί την τιμή ηλεκτρικής ενέργειας στους καταναλωτές εκ των προτέρων. Ετσι ο καταναλωτής θα μπορεί να επιλέγει αζημίως τον πάροχο που επιθυμεί.

Αταλάντευτος στόχος μας είναι να μειωθούν οι λογαριασμοί ρεύματος σημαντικά ανεξαρτήτως κατανάλωσης στο επίπεδο του περσινού φθινοπώρου με την απορρόφηση έως και του 80 της αύξησης.

Από την 1 η Ιουλίου επιδοτούμε το σύνολο της μηνιαίας κατανάλωσης για όλες τις κατοικίες κύριες και μη χωρίς εισοδηματικά κριτήρια. Η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα στην Ευρώπη ως προς το ύψος των επιδοτήσεων όπως έχει καταγράψει και το Ινστιτούτο Bruegel καθώς διαθέτει για αυτόν τον σκοπό το 3,7 του ΑΕΠ της».