Πριν λίγες ημέρες ο γνωστός δημοσιογράφος, Αντώνης Καρακούσης, ο οποίος μάλιστα γνωρίζει όσο λίγοι το περιβάλλον του Αλέξη Τσίπρα έγραψε ένα άρθρο που αποκάλυπτε τις προθέσεις του πρώην πρωθυπουργού για νέο κόμμα εντός του 2024. Σύμφωνα με αυτό ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ πρόκειται να ενεργοποιηθεί πολιτικά εντός του έτους, μετά τις ευρωεκλογές και με ορμητήριο το ίδρυμά του να δημιουργήσει ένα νέο κεντροαριστερό σχηματισμό με άφθαρτα πρόσωπα.

Το πιο ενδιαφέρον σε αυτήν την ιστορία είναι η στάση του Αλέξη Τσίπρα σε αυτές τις πληροφορίες. Ενώ για παράδειγμα κύκλοι του Γιώργου Παπανδρέου διέψευσαν άρθρα τα οποία μιλούσαν για συναντήσεις του με τον Αλέξη Τσίπρα με σκοπό τη δημιουργία μεγάλου προοδευτικού μετώπου, ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ουδέποτε διέψευσε τα δημοσιεύματα που τον θέλουν να δημιουργεί νέο κόμμα. Πληροφορίες αναφέρουν ότι τον προσέγγισαν γνωστοί δημοσιογράφοι που κινούνται στο χώρο της αριστεράς και του ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο εκείνος αρνήθηκε να βγάλει οποιαδήποτε είδηση για το θέμα, ούτε καν διάψευση. Χειρότερη άρνηση εισέπραξαν οι πρώην σύντροφοί του στον ΣΥΡΙΖΑ που προσπάθησαν να τον προσεγγίσουν για να μάθουν την αλήθεια, καθώς ο πρώην πρωθυπουργός αποφεύγει τις συναντήσεις με τα περισσότερα στελέχη του κόμματος.

Όχι τυχαία. Ο πρώην πρωθυπουργός είναι ιδιαίτερα δυσαρεστημένος με τον Στέφανο Κασσελάκη και οι συνομιλητές του στο κόμμα περιορίζονται πλέον σε 4-5 ανθρώπους, ανάμεσα τους η Όλγα Γεροβασίλη, ο Αλέκος Φλαμπουράρης, ο Μιχάλης Καλογήρου και ο Θανάσης Καρτερός. Οι τελευταίοι δεν πετάνε και τη σκούφια τους για τον νέο πρόεδρο, ωστόσο η κριτική τους προς το παρόν είναι υποτονική καθώς δεν επιθυμούν να στοχοποιηθεί το περιβάλλον του Αλέξη Τσίπρα για κινήσεις υπονόμευσης. Αντίθετα ο πρώην πρωθυπουργός συνομιλεί με άφθαρτα πρόσωπα στο χώρο της κεντροαριστεράς, τα οποία σκοπεύει να εντάξει στις πολιτικές του κινήσεις μετά το καλοκαίρι. 

Η άποψη της Μπαζιάνα 

Πληροφορίες θέλουν μάλιστα τη σύζυγο του Αλέξη Τσίπρα, Περιστέρα Μπαζιάνα, να μην εκφράζεται με ιδιαίτερο ενθουσιασμό στους συνομιλητές της για την ηγεσία του Στεφάνου Κασσελάκη στον ΣΥΡΙΖΑ. Κάτι το οποίο μάλλον δεν είναι τυχαίο, διότι προφανώς θα γνωρίζει τα σχέδια και την άποψη του συζύγου της. 

Για την ιστορία, η νέα ηγετική ομάδα της Κουμουνδούρου είναι απόλυτα πληροφορημένη για τις στοχεύσεις του πρώην πρωθυπουργού και την άρνηση του να διαψεύσει τα σχετικά δημοσιεύματα, προκαλώντας αμηχανία στον έβδομο όροφο της Κουμουνδούρου. Δεν είναι τυχαίο ότι ο νέος πρόεδρος κάνει τα αδύνατα δυνατά, ώστε να εμφανίσει ότι αποτελεί τον συνεχιστή του Αλέξη Τσίπρα και ότι ο τελευταίος παραμένει ενεργό μέλος του κόμματος. Ωστόσο μετά τις ευρωεκλογές τα πράγματα πρόκειται να αλλάξουν.