Σε αυτή τη δήλωση προέβη η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Σία Αναγνωστοπούλου, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο KONTRA, στη δημοσιογράφο Νατάσα Γιάμαλη. Κληθείσα να αποσαφηνίσει για ποιον λόγο δεν ανέλαβε θέση τομεάρχη, μετά την εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη στην ηγεσία, εκείνη τοποθέτησε το πρόβλημα στο πρόσωπο του Παύλου Πολάκη, ως υπερσυντονιστή της κοινοβουλευτικής ομάδας. Τον κατηγόρησε για αντισυντροφική και απειλητική συμπεριφορά, φέρνοντας ως παράδειγμα την απάντηση του Πολάκη «θα σου πω αύριο» σε άλλο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ μέσω FaceBook, καθώς και τη δήλωσή του «εγώ δεν μιλάω πια, πράττω».
Από την κριτική της δεν ξέφυγε ούτε ο Στέφανος Κασσελάκης, στον οποίο καταλόγισε πέραν της αντιδημοκρατικής στάσης του και της διχαστικής ρητορικής του και αναποτελεσματικότητα και αυταρχισμό, μεταφέροντας δήλωση του Στέφανου Κασσελάκη από την συνεδρίαση της κεντρικής επιτροπής «όποιος τολμήσει να διαφωνήσει, τελείωσε η υπόθεση». Απορίας άξιον, που δεν τον κατηγόρησε για φασισμό, καθώς αν την είχε κάνει οποιοσδήποτε άλλος πολιτικός αρχηγός αυτή τη δήλωση, αυτή θα ήταν η κριτική των ΣΥΡΙΖαίων. Ίσως να του δίνει λίγο «συντροφικό τράτο». Παρά ταύτα, η ίδια δήλωσε ότι σκέφτεται να αποχωρήσει από τον ΣΥΡΙΖΑ.
Το ενδιαφέρον είναι ότι αυτές οι δηλώσεις της κυρίας Αναγνωστοπούλου, δεν αντικατοπτρίζουν μονάχα τη δική της οπτική, αλλά ολόκληρης της ομάδας Αχτσιόγλου των «6+6», καθώς φαντάζει πολύ δύσκολο να ανεχτούν ως «δερβέναγα» του «κασσελάκειου προστάγματος» τον Παύλο Πολάκη και οι υπόλοιποι της ομάδας. Είναι σχεδόν βέβαιο ότι Πολάκης και Τζανακόπουλος θα πιαστούν στα χέρια. Συνεπώς, η αποχώρηση της ομάδας Αχτσιόγλου είναι απόφαση ειλημμένη, της οποίας μένει να γίνει η δημόσια ανακοίνωση. Ίσως το μόνο που την καθυστέρησε, να ήταν η επέτειος της 17ης Νοεμβρίου, συνεπώς πρόκειται για θέμα -το πολύ- μερικών ημερών.
Η δήλωση της Σίας Αναγνωστοπούλου
Νατάσα Γιάμαλη: «Δεν αναλάβατε ποτέ σας θέσεις τομεαρχών, κυρία Αναγνωστοπούλου. Για αυτό σας ψέγουν».
Σία Αναγνωστοπούλου: «Μιλάω για εμένα, προσωπικά, γιατί δεν ανέλαβα θέση τομεάρχη. Γιατί όταν ξηλώνεται ο Θεοχαρόπουλος με αυτόν τον τρόπο, εν μία νυκτί χωρίς να ξέρει κανένα όργανο τίποτα, ξηλώνεται ο Θεοχαρόπουλος. Με απόφαση προέδρου; Δεν ξέρω κι εγώ ποιου. Όταν πάμε στην κοινοβουλευτική ομάδα και εγώ το λέω μέσα, να αναλάβω, αλλά με αυτή τη διεύθυνση της κοινοβουλευτικής ομάδας, δεν μπορώ. Με Πολάκη, δεν μπορώ. Δεν μπορώ».
Νατάσα Γιάμαλη: «Με Πολάκη ήσασταν και πριν, κι επί Αλέξη Τσίπρα όμως. Δεν ήταν επικεφαλής, αλλά με Πολάκη ήσασταν».
Σία Αναγνωστοπούλου: «Άλλο είναι επιτελικός ρόλος. Ο καθένας μας μπορεί να είναι καλός σε ένα συγκεκριμένο πράγμα, κακός σε ένα άλλο».
Νατάσα Γιάμαλη: «Σε τί είναι καλός ο κύριος Πολάκης και σε τι είναι κακός;»
Σία Αναγνωστοπούλου: «Να σας πω κάτι; Όταν μιλάς σε συντρόφους σου "θα σου πω αύριο" - γράφει στο FaceBook "θα σου πω αύριο", αυτό δεν έχει καμία συντροφικότητα, είναι απειλητικό».
Μάριος Αραβαντινός: «Αν είναι όμως όντως απειλητικό, την ίδια ρητορική ο κύριος Πολάκης την είχε από το 2015».
Σία Αναγνωστοπούλου: «Σας λέω όμως, άλλο είναι ο επιτελικός ρόλος "είμαι εγώ στο κέντρο και εγώ αποφασίζω". Δηλαδή, όταν μετά από αυτή τη θυελλώδη κεντρική επιτροπή, όταν αποχωρούν ιδρυτικά στελέχη αυτού του κόμματος, συμφωνεί ή διαφωνεί κανείς μαζί τους, θα μου είναι αυτό ευχάριστο, στο κόμμα μου να φεύγουν ιδρυτικά στελέχη; Και όταν βγαίνει και δηλώνει "εγώ δεν μιλάω πια, πράττω". Τι σημαίνουν αυτά τα πράγματα; Αλλά για να έρθουμε στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, ήταν - αφήστε τα "αντιδημοκρατικός, πέμπτη φάλαγγα, pumaro" και όλα αυτά -που φανταστείτε τώρα σε αυτό το ακροατήριο, στη βουλή του κόμματος, στους εκλεγμένους ανθρώπους- αλλά ήταν και απολύτως αναποτελεσματικός. Γιατί δεν είπε για τους τέσσερεις και τι θα κάνει και λοιπά. Είπε σε όποιον τολμήσει να διαφωνήσει -και αυτά ήταν τα λόγια του, καλά καταργήθηκαν τα όργανα και όλα αυτά- σε όποιον τολμήσει να διαφωνήσει, τελείωσε η υπόθεση. Αυτό μας είπε».
Κυριάκος Δημάγγελος: «Αναφέρεστε στον κύριο Πολάκη και λέτε ότι πλέον που έχει επιτελικό ρόλο, δεν μπορείτε να συνεργαστείτε μαζί του, μιλάτε για έλλειμα δημοκρατίας, λέτε ότι στενοχωρηθήκατε πάρα πολύ που έφυγαν ιδρυτικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, κατακρίνετε για αντιδημοκρατικές πρακτικές τον πρόεδρο του κόμματος, τον οποίο όλοι καταλαβαίνουμε ότι δεν εκτιμάτε ιδιαιτέρως. Το ερώτημα που προκύπτει -και με δεδομένο ότι αναφέρατε στο κείμενό σας για Alt-Right πρακτικές- πώς γίνεται να μένετε στον ΣΥΡΙΖΑ; Σκέφτεστε την έξοδο απ' τον ΣΥΡΙΖΑ;»
Σία Αναγνωστοπούλου: «Δεν είναι αν τον συμπαθούσαμε ή δεν τον συμπαθούσαμε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. Εγώ θα πω ότι εκλέχτηκε, ότι είναι νομιμοποιημένη εκλογή, σεβόμαστε το αποτέλεσμα, αλλά όπως σε οποιαδήποτε δημοκρατία και πολύ περισσότερο σε ένα κόμμα όπως είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, υπάρχουν όργανα, υπάρχουν θεσμικά αντίβαρα, ο πρόεδρος ελέγχεται, όπως ελεγχόμαστε όλοι. Αυτόν τον σεβασμό που έπρεπε να δείξουμε στη λαϊκή εντολή, τον δείξαμε. Από την άλλη μεριά, δεν τον ξέραμε, κι αυτό ήταν το σοκ πολλών ανθρώπων στην κεντρική επιτροπή, ότι δεν τον ξέραμε. Αυτή η επίθεση παγώνει τους ανθρώπους. Άρα κάτι έγινε στην κεντρική επιτροπή. Μετά είπε ο κύριος Κασσελάκης "θέλω ενότητα". Την Κυριακή δηλαδή προσπάθησε να τα γυρίσει. Αυτό πέρα από όλα τα άλλα, δείχνει αναποτελεσματικότητα του ίδιου του προέδρου. Διχάζεις όλο το κόμμα. Το διχάζεις απολύτως».
Κυριάκος Δημάγγελος: «Πάμε όμως και στο δια ταύτα».
Σία Αναγνωστοπούλου: «Θα σας μιλήσω ειλικρινά. Είμαι σε σκέψη (σ.σ. για να αποχωρήσει από τον ΣΥΡΙΖΑ)».