Ο στρατηγός Ντμίτρι Μπουλγκάκοφ καθαιρέθηκε από τα καθήκοντά του υφυπουργού Άμυνας λόγω της «μετάθεσής του σε άλλη θέση» και θα αντικατασταθεί από τον συνταγματάρχη Μιχαήλ Μιζίντσεφ ο οποίος «θα είναι υπεύθυνος για τον υλικοτεχνικό ανεφοδιασμό των ενόπλων δυνάμεων» ανέφερε το ρωσικό υπουργείο.

Ο νέος κάτοχος που υπηρετεί και ως διοικητής του ρωσικού εθνικού κέντρου για την άμυνα από το 2014, είναι γνωστός και ως «Χασάπης», διότι θεωρήθηκε υπεύθυνος για τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Μαριούπολη, ενώ ήταν αυτός που ζήτησε από τους στρατιώτες της Ουκρανίας να παραδοθούν.

Όπως μεταδίδουν διεθνή μέσα ενημέρωσης, ο Μιζίντσεφ ήταν πιθανότατα αυτός που έδωσε την εντολή για τον βομβαρδισμό του μαιευτηρίου, του δημοτικού θεάτρου, όπως και για την καταστροφή ολόκληρων περιοχών στη Μαριούπολη.

Τα ίδια υποστήριζαν από τον Μάρτιο του 2022, οι ουκρανικές αρχές όταν ενημέρωναν τον κόσμο για τον ρόλο που έπαιξε ο Μιζίντσεφ στη μάχη της Μαριούπολης.

«Έδωσε εντολή να βομβαρδίσουν το μαιευτήριο, το θέατρο και τα σπίτια πολιτών. Κατέστρεψε τη Μαριούπολη όπως είχε καταστρέψει προηγουμένως πόλεις στη Συρία», είπε τότε ο Άντον Εραστσένκο, πρώην υφυπουργός Εσωτερικών της Ουκρανίας αποκαλώντας τον Ρώσο στρατηγό «τον αγαπημένο του Πούτιν».

Μπορέλ: «Πρέπει να ληφθούν σοβαρά υπόψη οι απειλές του Πούτιν»

Από την πλευρά του ο ύπατος εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε θέματα εξωτερικής πολιτικής, Ζοζέπ Μπορέλ, δήλωσε ότι οι απειλές του Πούτιν να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα στον πόλεμο στην Ουκρανία πρέπει να ληφθούν σοβαρά υπόψη, προειδοποιώντας ότι η εισβολή έφτασε σε μια «επικίνδυνη στιγμή».