Το πνεύμα των Χριστουγέννων δεν έχει σταματήσει την εκρηκτική αντιπαράθεση μεταξύ της Νέας Αριστεράς και του Στέφανου Κασσελάκη. Το τελευταίο επεισόδιο σε αυτόν τον αιματηρό πόλεμο είναι η δήλωση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος μίλησε «ατζέντα Ισλαμαμπάντ» και «500.000 Πακιστανούς» που θα έρθουν στη χώρα». Ήταν μια δήλωση που προκάλεσε την αντίδραση από πηγές της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Αριστεράς, οι οποίες επισήμαναν ότι ο Στέφανος Κασσελάκης κανονικοποιεί τον ακροδεξιό λόγο.

Οι πηγές της Νέας Αριστεράς λένε ότι αυτές τις ημέρες στη Γαλλία ο Μακρόν νομοθετεί «το αντιμεταναστευτικό και ρατσιστικό πρόγραμμα της Λεπέν και της γαλλικής ακροδεξιάς», ενώ «στη Γερμανία το ακροδεξιό AfD κερδίζει διαρκώς έδαφος όσο οι χριστιανοδημοκράτες υιοθετούν το πρόγραμμά του» και «στην Ελλάδα, η κυβέρνηση Μητσοτάκη χαϊδεύει τα ακραία και συντηρητικά ακροατήρια».

Όπως επισημαίνουν, «η δήλωση του κ. Κασσελάκη που κατηγορεί την κυβέρνηση για "ατζέντα Ισλαμαμπάντ" και "500.000 Πακιστανούς" που θα έρθουν στην χώρα, αντί να αναδεικνύει αυτήν την κρίσιμη οπτική από τη μεριά μιας προοδευτικής αντιπολίτευσης υιοθετεί την μεθοδολογία του κ. Μητσοτάκη και συμβάλει στη νομιμοποίηση και κανονικοποίηση του ακροδεξιού λόγου. Η υιοθέτηση της λογικής της ΝΔ, στο όνομα της αντιπολίτευσης εναντίον της, και της alt right ατζέντας το μόνο που επιτυγχάνει είναι να ενισχύσει τα ακροδεξιά μορφώματα», καταλήγουν.