Θα μπορούσε εκτός από πετυχημένος επιχειρηματίες και ολίγον εφοπλιστής να είναι… φωτομοντέλο. Του το είπαν άλλωστε οι μαθητές της Γ΄ Λυκείου στις Σπέτσες στην εκδήλωση των οποίων πήγε. Οι οποίοι αναρωτήθηκαν γιατί ασχολείται με την πολιτική ενώ θα μπορούσε να ακολουθήσει αυτή την καριέρα. Μα αυτή την καριέρα ακολουθεί ο Στέφανος Κασσελάκης.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είναι πρώτος σε… αγκαλιές και ο καταλληλότερος για selfieς. Κινείται και λειτουργεί ως… φωτομοντέλο αφού έχει μόνιμα έναν καμεραμαν και φωτογράφο από κοντά ώστε να καταγράφει τις αγκαλιές και τις selfies που βγάζει. Πολτική δεν παράγει, προτάσεις δεν διαθέτει και το αφήγημα που επιχειρεί να στήσει είναι ένα κακέκτυπο τουλαικισμού – πολακισμού που ο Αλέξης Τσίπρας καθιέρωσε στην πολιτική σκηνή του τόπου.

Θα μπορούσε βέβαια να υποστηρίξει κανείς ότι «αυτά περνάνε». Δυστυχώς για τον Στέφανο Κασσελάκη προηγήθηκε ο… προκάτοχός του. Χωρίς πολιτική πυξίδα, με όλους και με όλα, με κωλοτούμπες (καθιέρωσε άλλωστε ως διεθνή αυτό τον όρο) και με αυταπάτες χάραξε πορεία έγινε πρωθυπουργός και κυβέρνηση τη χώρα για 4,5 χρόνια εκ των οποίων τα 4 με τον Πάνο Καμμένο και τους ΑΝΕΛ.

Οι πολίτες τα έχουν δεί όλα με τους δήθεν χαρισματικούς και επικοινωνιακούς. Γι αυτό έστειλαν τον ΣΥΡΙΖΑ στο 17,8%. Πλεόν τα… λαμπερά πρόσωπα μπορούν να έχουν μέλλον ως βουλευτές ή ως ευρωβουλευτές αλλά ως αρχηγοί και κυρίως ως πρωθυπουργοί σε δύσκολες περιόδους η επανάληψη του έργου, το ριμέικ δηλαδή, σπάνια κόβει τα ίδια εισιτήρια…