Δεν προτίθεται να παραδώσει την έδρα του ο Μιχάλης Χουρδάκης, ο οποίος διεγράφη από τη Ζωή Κωνσταντοπούλου και τέθηκε εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Πλεύσης Ελευθερίας.

Σε ανακοίνωση του, ο Μιχάλης Χουρδάκης ξεκαθαρίζει ότι δεν πρόκειται να παραιτηθεί, παρά τα όσα ανέφερε η Ζωή Κωνσταντοπούλου στην επιστολή της προς τον πρόεδρο της Βουλής Κωνσταντίνο Τασούλα. «Πληροφορήθηκα την επιθυμία της επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Πλεύσης Ελευθερίας να με θέσει εκτός. Στη μέχρι σήμερα μικρή κοινοβουλευτική θητεία μου θεωρώ ότι έχω ανταποκριθεί στην επιλογή των περίπου 170.000 ψηφοφόρων της – δημοκρατικά λειτουργούσας – Πλεύσης Ελευθερίας που θέλησαν την παρουσία της στη Βουλή» επισημαίνει και προσθέτει: «Θα συνεχίσω με την ίδια ένταση και υπευθυνότητα την άσκηση των κοινοβουλευτικών μου καθηκόντων».

Υπενθυμίζεται, ότι νωρίτερα την Τετάρτη η Ζωή Κωνσταντοπούλου είχε ενημερώσει τον κ. Τασούλα ότι ο διαγραφείς Μιχάλης Χουρδάκης θα παραδώσει την έδρα του εντός της εβδομάδας όπως είχε συμφωνηθεί. «Οι λόγοι αφορούν την εύρυθμη, ομαλή και απρόσκοπτη λειτουργία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Πλεύσης Ελευθερίας, στο πολύ βαρύ έργο που αυτή έχει επωμιστεί και συνεχίζει να επιτελεί στο Ελληνικό κοινοβούλιο. Του ευχόμαστε καλή επιτυχία στη συνέχεια της σταδιοδρομίας του» έγραψε στην επιστολή της.