Συνταγή για μια νόστιμη πίτσα με τομάτα, κρεμμύδι, μανιτάρια, ζαμπόν και ρόκα

Υλικά

1 συσκευασία έτοιμη ζύμη για πίτσα, λεπτή
3-4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
γραβιέρα ψιλοτριμμένη
2 ντομάτες, σε λεπτές φέτες
100γρ. μανιτάρια, σε φέτες
1 κρεμμύδι, σε λεπτές φέτες
4-5 φέτες ζαμπόν μπούτι, σε καρεδάκια
βασιλικό ξερό
λίγη ρόκα φρέσκια

Διαδικασία

Σοτάρετε σε πολύ καυτό τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο πρώτα το κρεμμύδι και, αφού το βγάλετε στην άκρη, ρίχνετε και σοτάρετε τα μανιτάρια ίσα να μαλακώσουν λίγο.

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200οC. Λαδώνετε ελαφρά το ρηχό ταψί του φούρνου σας και ανοίγετε τη συσκευασία της ζύμης. Τη στρώνετε στο ταψί και την ισιώνετε με τα δάχτυλά σας.

Την αλείφετε πρώτα με λίγο ελαιόλαδο και την πασπαλίζετε με τη γραβιέρα. Πάνω της τοποθετείτε φέτες ντομάτας, κρεμμύδια και μανιτάρια, μοιράζοντάς τα όσο πιο ομοιόμορφα μπορείτε. Αλατίζετε και πασπαλίζετε με λίγο ξερό βασιλικό. Από πάνω απλώνετε καρεδάκια ζαμπόν και πασπαλίζετε με επιπλέον βασιλικό.

Ραντίζετε την πίτσα με ελάχιστο ελαιόλαδο και ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδοκοκκινίσει η ζύμη. Μετά τα 10 λεπτά πρώτα λεπτά χαμηλώνετε τη θερμοκρασία στους 180°C και συνεχίζετε το ψήσιμο. Σερβίρετε την πίτσα σε πιατέλα διακοσμώντας με φρέσκια ρόκα.

Πηγή: olivemagazine.gr