Ο Στέφανος Κασσελάκης δήλωσε πως είναι Ολυμπιακός στο ποδόσφαιρο και Παναθηναϊκός στο μπάσκετ. Κι έχω να πω κι εγώ, φίλες και φίλοι, μερικές σκέψεις. Θα ήθελα δηλαδή να μπορούσα να είμαι με την Καρέζη στο θέατρο και με τη Βουγιουκλάκη στον κινηματογράφο, όταν διχαστήκαμε ποια από τις δύο είναι καλύτερη ηθοποιός. Να μπορούσα να είμαι στα μπουζούκια τα Σάββατα και σε μπιστρό ή στη Λυρική Σκηνή τις Κυριακές, να λατρεύω τη φωνή του Βοσκόπουλου τα βράδια και του Πουλόπουλου τα πρωινά.

Να τρώω γεμιστά χωρίς κιμά στη μάνα μου, με κιμά και σταφίδες στην πεθερά μου και να λέω ότι μου αρέσουν εξίσου και τα δύο. Να σημειώσω εδώ πως όποιος βάζει κιμά στα γεμιστά, εκτός από την πεθερά μου, είναι εχθρός. Να είμαι και με τη Ρωσία και με την Ουκρανία ταυτόχρονα στον πόλεμο. Ισαποστάκιας, όπως άλλωστε σαφώς υποστήριξε και το κόμμα του Στέφανου Κασσελάκη επί των ημερών του Αλέξη Τσίπρα στο τιμόνι.

Να είμαι και με τη Βόρεια και με τη Νότια Κορέα πανεύκολα, με τον Τραμπ πριν από τις τελευταίες εκλογές στις ΗΠΑ και με τον Μπάιντεν μετά, με το «Ναι» και με το «Όχι» στο δημοψήφισμα-παρωδία του 2015. Εννοείται επίσης ταυτόχρονα να υποστηρίζω Ρεάλ και Μπάρτσα στην Ισπανία, Λίβερπουλ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στην Αγγλία, Παρί και Μαρσέιγ στη Γαλλία, Ίντερ και Μίλαν στην Ιταλία και φυσικά ΠΑΟΚ και Άρη στη Θεσσαλονίκη.

Ο κατάλογος δεν τελειώνει. Αν θέλεις να τα έχεις καλά με όλους στο πλευρό των νικητών, βρίσκεις τρόπο να μη χαλάς καρδιές. Μόνο που τότε, στην πραγματικότητα, δεν είσαι με κανέναν. Και αυτό μπορεί σε ορισμένες περιπτώσεις να λειτουργεί υπέρ σου, αλλά στην πολιτική είναι διαφορετικά τα πράγματα, κύριε Κασσελάκη μου.

Για να προχωρήσεις χρειάζεται να πάρεις θέση. Ξεκάθαρη θέση για όλα. Χωρίς κραυγές του τύπου «θα ξεδοντιάσω δικαστές και δημοσιογράφους», αλλά με τεκμηριωμένες προτάσεις για όλα. Διαφορετικά, κινδυνεύεις να σκάσεις σαν πυροτέχνημα, που μπορεί να λάμπει και να εντυπωσιάζει στον ουρανό, αλλά τελικά καταλήγει σβησμένο κάρβουνο.

Υγ.: Μου ’ρθε να φάω παγωτό τώρα... Σοκολάτα ή κρέμα; Ξεκάθαρα σοκολάτα!