Ανέκρουσαν πρύμναν οι «προεδρικοί», μετά το χθεσινό στραπάτσο στην ομιλία του Στέφανου Κασσελάκη στην κοινοβουλευτική ομάδα, όπου κλήθηκαν να ψηφίσουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ τα πρόσωπα-κλειδιά της κοινοβουλευτικής ομάδας, καθώς προέκυψαν 16 λευκά ψηφοδέλτια, τα οποία σε ενδεχόμενο μεταφράζονται σε ενδεχόμενο διάσπασης τον υποβιβασμό του ΣΥΡΙΖΑ σε ελάσσονα αντιπολίτευση. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Πέτρος Παππάς, σε συνέντευξη που παραχώρησε στα Παραπολιτικά, στους δημοσιογράφους Σωτήρη Ξενάκη και Βασίλη Σκουρή, προσπάθησε μάταια να αποδώσει το συγκεκριμένο αποτέλεσμα σε κανονικές δημοκρατικές διαδικασίες, ενώ οι δημοσιογράφοι του υπενθύμιζαν ότι ουδέποτε συνέβη κάτι αντίστοιχο, κατά την προεδρία του Αλέξη Τσίπρα.

Το ενδιαφέρον είναι ότι τα δεκαέξι λευκά ψηφοδέλτια αποδίδονται στην δυσαρέσκεια των στελεχών των συνιστωσών, προς το πρόσωπο του Παύλου Πολάκη, ο οποίος αναλαμβάνει ρόλο «υπερσυντονιστή» της κυβερνητικής ομάδας. Ο Πέτρος Παππάς προσπαθώντας να κρύψει τα προβλήματα -που ήδη φαίνονται- κάτω απ' το χαλί, στήριξε την επιλογή του Στέφανου Κασσελάκη, υποστηρίζοντας ότι ο Παύλος Πολάκης πρέπει να κριθεί για την απόδωσή του στον νέο του ρόλο, καθώς και ότι θα είναι πολύ ενωτικός! Προφανώς, δεν μιλάμε για «στρουθοκαμηλισμό» στην Κουμουνδούρου, αλλά για αγνή απόγνωση. 

Η δήλωση Παππά

Βασίλης Σκουρής: «Ένα πρόσωπο που συζητήθηκε χθες και ένα μέρος όσων που διαφώνησαν, έλεγαν ότι για αυτόν διαφώνησαν, ήταν του Παύλου Πολάκη. Δεν λέω ορθά ή λάθος, δεν κάνω κριτική, καταγράφω απλά το γεγονός. Και είχαμε και μια ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας που λέει "όμηρος ο κύριος Κασσελάκης". Μεταφέρω χοντρικά το νόημα, αυτό περίπου έλεγε. Πιστεύετε ότι μπορεί ο κύριος Πολάκης να βοηθήσει την αντιπολιτευτική στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ;»

Πέτρος Παππάς: «Απλά να θυμήσω ότι δεν υπήρξε ποτέ ως τώρα ο κύριος Πολάκης, ως συντονιστής των τομεαρχών του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι ένας ρόλος που του δόθηκε τώρα. Οπότε νομίζω ότι πρέπει να κριθεί σε αυτόν τον ρόλο. Η πορεία θα δείξει το πόσο αποτελεσματικός θα είναι - αν θέλετε την προσωπική μου πεποίθηση, θα είναι και πολύ αποτελεσματικός και πολύ ενωτικός στον ρόλο αυτόν».