Για λανθασμένη στρατηγική ΣΥΡΙΖΑ και στις αυτοδιοικητικές εκλογές έκανε λόγο ο Πέτρος Παππάς, λέγοντας ωστόσο ότι το αποτέλεσμα αυτών δεν μπορεί να χρεωθεί στη νέα ηγεσία. Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ παραδέχτηκε τη συντριπτική ήττα στις εθνικές εκλογές και είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να αλλάξει στρατηγική και «να εκφράσει τα αιτήματα της κοινωνίας και εκεί νομίζω ότι θα επικεντρωθεί το παιχνίδι».

«Είμαστε 3 μήνες μετά από μια συντριπτική ήττα στις εθνικές εκλογές, αλλάξαμε αρχηγό και νομίζω ότι δεν μπορεί να χρεωθεί η νέα ηγεσία το αποτέλεσμα», είπε συγκεκριμένα ο Πέτρος Παππάς, για να συμπληρώσει ότι «ο νέος αρχηγός βρήκε έτοιμη στρατηγική. Πιστεύω ότι πρέπει να δώσουμε χρόνο».

Ερωτηθείς για τα ποσοστά του κόμματος που έπεσαν αισθητά στη Θεσσαλία, ο Πέτρος Παππάς εκτίμησε ότι στο δεύτερο γύρο θα ανατραπεί το σκηνικό, ενώ χαρακτήρισε «κατάπτυστες» της δηλώσεις του Αχιλλέα Μπέου, προσθέτοντας: «Να τον χαίρονται οι πολίτες του Βόλου τον κ. Μπέο». 

Συμπλήρωσε δε, ότι το κόμμα του δεν υποστηρίζει χυδαιότητες κατά του πρωθυπουργού. «Μακριά από μας κάθε χυδαιότητα και αποκηρύσσουμε κάθε υβρεολόγιο εναντίον του πρωθυπουργού, εναντίον του οποιοδήποτε», είπε.

Ερωτηθείς, τέλος, αν η επιλογή των υποψηφίων οδήγησε σε νέα πτώση των ποσοστών του ΣΥΡΙΖΑ, ο Πέτρος Παππάς υποστήριξε πως η χείρα φιλίας στο ΠΑΣΟΚ δεν ευδοκίμησε.