Παρελθόν αναμένεται να αποτελέσει ιστορική μεταλλική γέφυρα που έχει χαρακτηριστεί ως ακατάλληλη εδώ και 20 χρόνια και βρίσκεται στη Σκάλα Λακωνίας.

Πρόκειται για τη γέφυρα του Ευρώτα στη θέση της οποίας θα φτιαχτεί καινούργια που θα βάλει τέλος στον κίνδυνο που αντιμετωπίζουν καθημερινά όσοι τη διασχίζουν.

Η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου ενέκρινε τον περασμένο Φεβρουάριο σχετική πίστωση που φτάνει στα 4,75 εκατομμύρια ευρώ για την κατασκευή νέας γέφυρας κοντά στην υπάρχουσα και τους επόμενους μήνες αναμένεται να γίνει η δημοπράτηση του έργου για να βρεθεί ο ανάδοχος μέχρι το τέλος της χρονιάς.

Η νέα οδική γέφυρα θα κατασκευαστεί ακριβώς δίπλα στην υπάρχουσα μεταλλική αντικαθιστώντας την παλαιά κατασκευή η οποία θα αξιοποιηθεί ως πεζογέφυρα.

Αν και δεν έχει γίνει ακόμη η δημοπράτηση του νέου έργου, κάποιες από τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν για την κατασκευή του βρίσκονται σε εξέλιξη.

Τελευταία από αυτές τις ενέργειες ήταν η έγκριση της μελέτης για την κατασκευή της γέφυρας από το Υπουργείο Πολιτισμού και συγκεκριμένα από τη Διεύθυνση Αναστήλωσης, Μουσείων και Τεχνικών Έργων ύστερα και από το πράσινο φως που έδωσε το Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων.

Παράλληλα, πριν από μερικές εβδομάδες βρίσκονταν σε εξέλιξη στην περιοχή τοπογραφικές εργασίες πεδίου μέρος των οποίων αφορούσε την αποκατάσταση της παλιάς γέφυρας, η οποία βρίσκεται στη βόρεια είσοδο της πόλης.

Έπειτα από αυτές τις εργασίες θα βρεθεί ο ανάδοχος που θα αναλάβει να βάψει τη γέφυρα ώστε να σταματήσει η περαιτέρω διάβρωσή της.

ΠΗΓΗ: carandmotor.gr