Υλικά
1 συσκευασία ριγκατόνι
1 κονσέρβα σάλτσα ντομάτα ή 1 συσκευασία χυμό ντομάτα
1 μεγάλο ψιλοκομμένο κρεμμύδι
2 κουταλάκια γλυκού πολτό σκόρδου
1 μεγάλη κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
1 κούπα κρέμα γάλακτος
1 κούπα ζωμό κότας
½ κούπα ξηρό λευκό κρασί
2 κουταλιές της σούπας αλεύρι γ.ο.χ.
½ κουταλιά γλυκού αλάτι
¼ κουταλιά γλυκού πιπέρι
1 κούπα τριμμένη παρμεζάνα
¾ κούπας τριμμένο μπλε τυρί
½ κούπα τριμμένο έμενταλ
Λίγο μαϊντανό για το σερβίρισμα προαιρετικά
Εκτέλεση συνταγής
Μαγειρέψτε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, στραγγίστε και μεταφέρετε σε λαδωμένο ορθογώνιο πυρέξ ή ταψί. Προσθέστε τις ψιλοκομμένες ντομάτες ή τον χυμό.
Εντωμεταξύ σε κατσαρόλα σοτάρετε στο ελαιόλαδο, το κρεμμύδι και το σκόρδο σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε την κρέμα γάλακτος, το ζωμό, το κρασί, το αλεύρι, το αλάτι και τέλος το πιπέρι.
Μαγειρέψτε μέχρι να αρχίσει να βράζει και να δέσει ελαφρώς. Ανακατέψτε και τα τυριά μέχρι να λιώσουν. Προσθέστε το μίγμα αυτό πάνω στα ριγκατόνι.
Καλύψτε το ταψί με αλουμινόχαρτο και αφήστε το στο ψυγείο μέχρι 48 ώρες. Μπορείτε να παραλείψετε βέβαια αυτό το βήμα και να ψήσετε αμέσως στους 180ο C για 45 περίπου λεπτά ή μέχρι να αρχίσει να κοχλάζει το φαγητό. Ενδιάμεσα ανακατέψτε τουλάχιστον μία φορά.
Πασπαλίστε με μαϊντανό και σερβίρετε.