Η συμμετοχή στις εκλογές του ΠΑΣΟΚ δεν δικαίωσε τις προσδοκίες του κόμματος, επισήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. 

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι είναι υγιείς οι ανοιχτές διαδικασίες και είπε ότι «αυτό που περιμένουμε όλοι είναι να έχει η χώρα μια αξιόπιστη εναλλακτική και κοστολογημένη πρόταση για να γίνονται συγκρίσεις». Πρόσθεσε ότι αυτό δεν συνέβη με τις εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ που έφεραν στην ηγεσία τον Στέφανο Κασσελάκη.

Για την απουσία του Κώστα Καραμανλή και του Αντώνη Σαμαρά από την εκδήλωση για τα 50 χρόνια της Νέας Δημοκρατίας, ο Παύλος Μαρινάκης απάντησε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκη με την ομιλία του ήταν ενωτικός και έκανε αναφορά σε όλους τους προέδρους του κόμματος και στην προσφορά του. 

Για τα δημοσιεύματα που αφορούν τον Γιώργο Γεραπετρίτη και τον κατηγορούν για υποχωρητικότητα έναντι της Τουρκίας, ο Παύλος Μαρινάκης μίλησε για κοπτοραπτική συγκεκριμένων μέσων και προσβλητικό για τα εθνικά συμφέροντα αφήγημα. «Αυτή η προσπάθεια γίνεται γιατί κάποιοι θέλουν να γίνει η Ελλάδα μια χώρα στην οποία γιγαντώνονται λαϊκιστικά αφηγήματα. Θεμιτό είναι αρκεί αυτή η προσπάθεια να βασίζεται σε πραγματικές δηλώσεις» σημείωσε και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη πιστεύει στον διάλογο αλλά δεν βάζει ποτέ στο ζύγι ζητήματα κυριαρχίας και κόκκινων γραμμών.

Για την επίσκεψη της υποεπιτροπής του ΟΗΕ για την πρόληψη των βασανιστηρίων, ο Παύλος Μαρινάκης κατέρριψε το ευφάνταστο σενάριο ότι η επίσκεψη γίνεται λόγω των θανάτων στα ΑΤ Ομονοίας και Αγίου Παντελεήμονα. Όπως είπε, η απόφαση του ΟΗΕ ελήφθη τον Νοέμβριο του 2023 και η Ελλάδα ενημερώθηκε γραπτώς με επιστολή που εστάλη τον περασμένο Αύγουστο. Άρα ουδεμία σχέση έχει με τους θανάτους των δύο μετανταστών.

Δείτε την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Παύλο Μαρινάκη: