Προκλητική και προσβλητική χαρακτήρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης την επιλογή της προέδρου της Βόρειας Μακεδονίας Γκορντάνα Σιλιάνοφσκα να μη χρησιμοποιήσει το συνταγματικό όνομα της χώρας στην πρώτη ομιλία της. 

Ο Παύλος Μαρινάκης είπε ότι παρά τις διαφωνίες της η κυβέρνηση θα εφαρμόσει τη Συμφωνία των Πρεσπών και απαντώντας στον ΣΥΡΙΖΑ και στον Στέφανο Κασσελάκη που είπαν ότι θα φέρουν τα σχετικά μνημόνια για κύρωση στη Βουλή και έκαναν λόγο για «πολιτική απάτη» τόνισε «ότι κάποιοι καθ' έξην πολιτικοί απατεώνες μιλούν για πολιτική απάτη». 

Ο Παύλος Μαρινάκης είπε ότι μετά την προκλητική στάση της προέδρου της Βόρειας Μακεδονίας είναι καλύτερα που δεν είχαν κυρωθεί αυτά τα μνημόνια γιατί η εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών επιβάλλεται να γίνει και από την άλλη πλευρά. 

Για την ομιλία του πρωθυπουργού της Αλβανίας Έντι Ράμα, ο Παύλος Μαρινάκης επανέλαβε ότι δεν υπήρχε νομικός τρόπος να απαγορευτεί η ιδιωτική επίσκεψη ενός ξένου ηγέτη.

Ο Παύλος Μαρινάκης είπε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα μιλήσει στη Βουλή στις 24 Μαΐου για το ζήτημα της ακρίβειας, μετά το αίτημα που υπέβαλλε ο ΣΥΡΙΖΑ για προ ημερησίας διάταξης συζήτηση, και εξέφρασε την ελπίδα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα παρουσιάσει ένα κοστολογημένο πρόγραμμα γιατί, όπως είπε, οι εξαγγελίες του θα φτάσουν στο ΑΕΠ της χώρας.

Για το χασμουρητό της Μαρίνας Σάττι στη συνέντευξη Τύπου πριν τον διαγωνισμό της Eurovision, ο Παύλος Μαρινάκης απάντησε ότι δεν γίνεται εξωτερική πολιτική μέσω ενός διαγωνισμού τραγουδιού, αλλά πρόσθεσε ότι όποιος εκπροσωπεί τη χώρα στο εξωτερικό με έξοδα του Έλληνα φορολογούμενου πρέπει να προσέχει τη συμπεριφορά του.

Δείτε live την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Παύλο Μαρινάκη: