Το θολό σκηνικό που υπάρχει στον χώρο της Κεντροαριστεράς και τις διεργασίες που εκτυλίσσονται το τελευταίο διάστημα περιέγραψε σε έναν βαθμό ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Παύλος Γερουλάνος. Με δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ, υποστήριξε εκ νέου ότι το ΠΑΣΟΚ πρέπει να κάνει ευρύτερες συμμαχίες, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τα κόμματα θα προχωρήσουν μαζί, όπως είπε. Εξέφρασε ωστόσο αβεβαιότητα για το πού είναι ιδεολογικά ο ΣΥΡΙΖΑ αυτή τη στιγμή και απορία για το πώς μπορεί να προχωρήσει μια τέτοια συνεργασία με το  εν λόγω κόμμα.

«Μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ υπάρχουν πολλά ερωτηματικά για το πού θα πάνε. Ο κ. Κασσελάκης είναι ένας νέος πρόεδρος που δεν έχει ξετυλίξει το πρόγραμμά του ακόμα», είπε ο Παύλος Γερουλάνος. Αντίθετα, ισχυρίστηκε, το ΠΑΣΟΚ έχει ξεκάθαρη θέση και προτάσεις για την κοινωνία, οι οποίες δυστυχώς δεν επικοινωνήθηκαν όπως θα έπρεπε.

«Να αποσαφηνιστεί στην πορεία το τι θα πει ο Νίκος Ανδρουλάκης. Εμείς έχουμε πολύ λίγο χρόνο να συζητήσουμε τι αποφάσεις θα πάρουμε για το μέλλον του ΠΑΣΟΚ», είπε σε άλλο σημείο ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.

Απαντώντας σε ερώτηση για ενδεχόμενη δική του υποψηφιότητα για την προεδρία του κόμματος, σχολίασε πως «ο λόγος που αποφεύγω τη συζήτηση για την ονοματολογία είναι ένας: αν δεν καταλάβει το κόμμα τι εσωτερικές αλλαγές πρέπει να κάνει, τότε όποιο πρόσωπο και να βάλουμε αρχηγό, δεν θα έχει διαφορά. Το ζητούμενο είναι το ΠΑΣΟΚ να ανταποκριθεί στην πρόκληση της κοινωνίας. Αν μιλήσουμε για πρόσωπα κι όχι για τους στόχους εξουσίας, χάνουμε την ουσία».