Με ένα «ευχαριστώ» στα στελέχη της Πυροσβεστικής για τις προσπάθειες που έκαναν για να σβήσουν τις φωτιές σε όλη την Ελλάδα ξεκίνησε την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης

Ο κ. Μαρινάκης επανέλαβε τη δέσμευση της κυβέρνησης για την προστασία της ανθρώπινης ζωής, σημείωσε ότι τις τελευταίες έξι ημέρες η Πυροσβεστική κλήθηκε να σβήσει 300 φωτιές. Μίλησε, επίσης, για την ενίσχυση των δυνάμεων της Πυροσβεστικής τόσο σε προσωπικό όσο και σε χερσαία και ενάερια μέσα τα τελευταία χρόνια. 

Είπε ότι από τα πρώτα στοιχεία της καταγραφής των ζημιών στην Ανατολική Αττική και στη Μάνδρα 15 κατοικίες και δύο επαγγελματικοί χώροι χαρακτηρίστηκαν «κόκκινοι» και άλλες 13 κατοικίες χαρακτηρίστηκαν «κίτρινες». Τόνισε επίσης ότι τα μέτρα στήριξης των πυρόπληκτων θα ανακοινωθούν το απόγευμα της Πέμπτης από το υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.  

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο Παύλος Μαρινάκης είπε ότι κανείς δεν μπορεί να είναι απόλυτα ευχαριστημένος για τη διαχείριση όταν συμβαίνουν μεγάλου μεγέθους φυσικές καταστροφές αλλά σε κάθε περίπτωση ο κρατικός μηχανισμός προσπαθεί να βελτιώνεται. 

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε ότι «όλοι αξιολογούνται από τους πολίτες» όταν ρωτήθηκε για το αν η τοπική αυτοδιοίκηση δεν αξιοποίησε σωστά τα κονδύλια που δόθηκαν για πυροπροστασία, αν και ξεκαθάρισε ότι δεν είναι σωστό να γίνονται γενικεύσεις για το συγκεκριμένο ζήτημα.  

Για τα 49 χρόνια από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο, ο Παύλος Μαρινάκης είπε ότι αυτή ήταν «μια από τις τραγικότερες ημέρες της κυπριακής ιστορίας και του ελληνισμού γενικότερα. Η θλιβερή αυτή επέτειος συνεχίζει να αποτελεί το μόνο τείχος διχασμού στην Ευρώπη».  

Συμπλήρωσε ότι την Τετάρτη 26/7 ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επισκεφθεί την Κύπρο για να συναντηθεί με τον πρόεδρο, Νίκο Χριστοδουλίδη, και να λάβει μέρος στην τριμερή Ελλάδας - Κύπρου - Ισραήλ. Τρεις μέρες νωρίτερα, την Κυριακή 23/7 ο πρωθυπουργός θα μεταβεί στη Ρώμη μετά από πρόσκληση της Τζόρτζια Μελόνι για να λάβει μέρος σε διάσκεψη για τη μετανάστευση «κάτι που αποδεικνύει τον κομβικό ρόλο της Ελλάδας στο μεταναστευτικό». 

Δείτε την ενημέρωση: